Έξι χρόνια μετά το πολύ καλό “Babylon” ο Blackie επιστρέφει με ένα ακόμα άλμπουμ με «βιβλικό» τίτλο, το οποίο έχει τον δικό του «Γολγοθά» να σταθεί επάξια στις δυο κατά γενική ομολογία πολύ καλές πρόσφατες κυκλοφορίες του συγκροτήματος.

Το “Golgotha” ξεκινάει παρόμοια με τα δυο προηγούμενα με ένα τραγούδι που μοιάζει με τα “Crazy” και “Mercy”, τα πρώτα τραγούδια από τα “Babylon” και “Dominator” αντίστοιχα, το “Scream”. Από εκεί και πέρα η διαφορά είναι ότι στο “Golgotha” η γενικότερη κατεύθυνση της μουσικής είναι λιγότερο metal και περισσότερο hard rock. Οι κομματάρες υπάρχουν και με την πρώτη ακρόαση ξεχωρίζουν ότι είναι το “Miss You” και το “Slaves Of The New World Order”. Το πρώτο είναι η μπαλάντα του άλμπουμ και το πρώτο «μεγάλο» κομμάτι σε διάρκεια και συναίσθημα, ενώ το δεύτερο είναι ένα κλασσικό W.A.S.P. κομμάτι που μπαίνει με εισαγωγή, το τέμπο ανεβαίνει σταδιακά, κλιμακώνεται με ένα ξέσπασμα και τελειώνει οπαδικά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές καλές στιγμές σε ένα άλμπουμ με γενικά υψηλό ποιοτικά περιεχόμενο. Όπως μας έχει συνηθίσει και το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ είναι highlight, στη συγκεκριμένη περίπτωση το “Golgotha” αναφέρεται στον Ιησού Χριστό…

Υπάρχουν δυο τραγούδια που δεν θα μου έλειπαν καθόλου αν δεν υπήρχαν (“Shotgun”, “Hero Of The World”) και υπήρχαν κάποια άλλα στη θέση τους για να συμπληρωθεί η εννιάδα του άλμπουμ για να κρατηθεί το επίπεδο ακόμα πιο ψηλά. Όμως η γενική εικόνα του άλμπουμ δεν αλλοιώνεται από την παρουσία τους. Το “Golgotha” είναι το άλμπουμ που θα ικανοποιήσει τους W.A.S.P. οπαδούς, παρόλο που βρίσκεται ένα «κλικ» πιο κάτω από τα εξαιρετικά προηγούμενα “Dominator” και “Babylon”. Ίσως, η καθυστέρηση των έξι χρόνων ήταν πολύ μεγάλη και φυσικά εξίσου μεγάλες και οι απαιτήσεις. Όμως, το ουσιαστικό είναι ότι ο Blackie έχει ξεπεράσει προ πολλού την «κοιλιά» των early 00s και συνεχίζει να γράφει καλό υλικό που κάνει το 15ο στούντιο άλμπουμ των W.A.S.P. να συγκαταλέγεται στα καλά τους. Ελπίζω το επόμενο να είναι και από τα καλύτερά τους!