Τους Wolfsbane τους έμαθε όλο το Σύμπαν όταν ο τραγουδιστής τους έγινε ο τραγουδιστής των Maiden. Δυστυχώς, απλά τους έμαθε, τίποτα περισσότερο. Η ιστορία του Blaze και όσα ακολούθησαν έγιναν ανάγνωσμα για τις μάζες και η λυκοφωλιά πάγωσε για χρόνια. Όταν ο Blaze αποβιβάστηκε από το Galactica του Μέταλ, έκανε δικά του πράγματα και ίσως και να σκέφτηκε να ξεπαγώσει το παλιό καλό συγκρότημα με το οποίο είχε κυκλοφορήσει μερικά όμορφα άλμπουμ κάποτε. Το 2007 και το 2009 οι παλιόφιλοι ξανάσμιξαν για κάποια live και το 2010 το πήραν απόφαση για τα καλά. Το ΕΡ “Did it for the money” (Ο τίτλος!) κυκλοφόρησε το 2011 και φέτος βγήκε το πρώτο στούντιο άλμπουμ τους εδώ και δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια!

Μουσική για ατίθασα αυτιά και ανθρώπους που δεν θέλουν να γεράσουν! Τραγούδια για αιώνιους πιτσιρικάδες, για παλιμπαιδίζουσες συμπεριφορές, για ζόρικα πάρτι και ολονύχτιες ζυθοποσίες. Παλιομοδίτικο Ροκ, καλοπαιγμένο, θρασύ, μέσα στην αλητεία και την “All the young dudes” διάθεση. To “Smoke and red light” είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι του δίσκου. “We were young, we were Kings” και οι βόλτες με φίλους σε συνδυασμό με τις πλάκες και τα ευτράπελα ξαναζωντανεύουν… Αυτό το άλμπουμ μου θύμισε τα νιάτα μου, είναι ξένοιαστο και ανέμελο και έχει αιχμαλωτίσει απόλυτα τα καλά του παρελθόντος.
Ο Blaze παίζει στο γήπεδό του. Δεν μου άρεσε ποτέ στους Maiden, εννοείται πως δεν τον κατηγορώ για τίποτα, δεν ήταν δικό του σφάλμα άλλωστε, εδώ είχαμε να κάνουμε με την ξεροκεφαλιά του Καπετάνιου, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο… Εδώ όμως είναι βασιλιάς! Αυθάδης και αψύς, με ανάλογους στίχους και διάθεση για καλό χαβαλέ και πλάκα από καρδιάς, τραγουδά με την ψυχή και αυτό που συγκρατώ είναι ότι ακούγεται σίγουρα ευτυχισμένος.

Πραγματικά διασκέδασα. Να ‘ναι καλά οι άνθρωποι… Α, επειδή ο Blaze γράφει στ’ απαυτά του τις δισκογραφικές, και μαγκιά του, το άλμπουμ πουλιέται στο  http://www.wolfsbanehms.com/store/index.php?_a=viewCat&catId=5 και στα σταντ τους στα live. Καλή ακρόαση!
 

Tags