Hatebreed Weight Of The False Self

Τι χρειάζεται το 2020; Μια μπουνιά στη μάπα. Ε, ήρθαν οι ειδικοί σε κάτι τέτοια, λίγο πριν κλείσει αυτή η καταραμένη χρονιά για να του τη δώσουν. Οι Hatebreed είναι ένα συγκρότημα παυσίπονο. Τους ακούς και ξεσπάς, κοπανιέσαι, ουρλιάζεις τους στίχους, ξεδίνεις και ξεχνάς το τι συμβαίνει γύρω σου.

Μην περιμένετε λοιπόν τίποτα διαφορετικό από το όγδοο full-length album της πεντάδας από την Αμερική. Θες να τους χαρακτηρίσεις hardcore; Θες να τους χαρακτηρίσεις metalcore; Δεν έχει σημασία. Ο ήχος τους είναι άμεσα αναγνωρίσιμος. Ένας συνδυασμός από κοφτά heavy riffs, ασταμάτητο groove που δεν το συναντάς πουθενά αλλού, λίγα thrash ξεσπάσματα όπως μας συνηθίζουν τώρα τελευταία και φυσικά έναν Jamey Jasta στο μικρόφωνο να φτύνει γεμάτος μανία κοινωνικοπολιτικούς στίχους.

Στο “Weight Of The False Self”, οι Hatebreed δεν αλλάζουν. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο άλλωστε. Η μουσική τους είναι φτιαγμένη για να προκαλεί πανικό, πόνους στο σβέρκο και ατελείωτο moshing όταν παίζεται ζωντανά. Αυτό ζητάμε, αυτός μας προσφέρουν. Ένα album το οποίο διαρκεί τριάντα πέντε λεπτά και μέσα από δώδεκα τραγούδια-σφηνάκια γεμάτα ένταση σε κάνει απλά να ζητάς κι άλλο όταν τελειώσει.

Θα ήθελα να αναφερθώ στο τρομερό “Set It Right (Start With Yourself)” με τα φοβερά thrashy riffs και τους στίχους που μας λένε πολύ σωστά “if you’re going to change the world, you have to start with yourself”, στο “Cling To Life” που έχει μια πρωτόγνωρη (για τη μπάντα) αλλά πολύ ενδιαφέρουσα μελωδία στη μέση του και φυσικά στα “Instinctive (Slaughterlust)” και “This I Earned”. Τα δύο τελευταία έχουν ένα ρυθμό τόσο εθιστικό που δύσκολα δεν θα έχουν πλέον μόνιμη θέση στις συναυλίες του συγκροτήματος, αφού τα refrains με τα gang φωνητικά είναι ιδανικά για τέτοιες περιπτώσεις.

Με τους Hatebreed, πολλά λόγια δεν χρειάζονται. Ο σκοπός τους στη μουσική σκηνή είναι αυτό που είπα και στην αρχή, συν το ότι οι στίχοι τους ασχολούνται πάντα με πολύ ιδιαίτερα θέματα. Εγώ πάντως, από τότε που ήρθε στα χέρια μου, δυο-τρεις φορές τη μέρα το ακούω. Και μπορώ να πω ότι βοηθάει πολύ, αφού προσφέρει καλύτερη εκτόνωση και από δέκα δόσεις καφέ.