Οι Aeonian Sorrow είναι το νέο μουσικό όχημα της Gogo Melone, η οποία έγραψε όλη τη μουσική και τους στίχους κάτι που είναι το λιγότερο εντυπωσιακό. Πιθανώς λόγω της μεγάλης αδράνειας των Luna Obscura (οι οποίοι έβγαλαν το εξαιρετικό “Feltia” το 2008) η Ελληνίδα καλλιτέχνις δημιουργεί ένα συγκλονιστικό δίσκο και επιστρατεύει τρεις μουσικούς από τη Φινλανδία και έναν από την Κολομβία για την τελική σύνθεση του συγκροτήματος. Οι Alejandro Lotero (Exgenesis – φωνητικά), Taneli Jämsä (Red Moon Architect, Ghost Voyage – κιθάρες), Saku Moilanen (Red Moon Architect – drums) και Pyry Hansky (Gloria Morti, Red Moon Architect, ex-Black Sun Aeon – μπάσο) κάνουν τη δουλειά τους και με το παραπάνω.

Όπως πιθανώς μπορεί να διακρίνει κάποιος, έχουμε να κάνουμε με ένα atmospheric doom/death metal το οποίο σε κερδίζει αμέσως από το πρώτο κομμάτι και σε κρατάει μέχρι να ολοκληρωθεί η σχεδόν μία ώρα που διαρκεί. Ένα album αργό, μελαγχολικό, ατμοσφαιρικό, το οποίο είναι εξαιρετικά δουλεμένο και μένει πιστό στο στόχο του, δηλαδή να βάλει τον ακροατή σε ένα έντονα συναισθηματικό ταξίδι. Οι ρυθμοί μένουν συνέχεια χαμηλά, ενώ μάλιστα στα “Ave End” και “Thanatos Kyrie” κατεβαίνουν σε funeral doom επίπεδα. Φοβερή και η δουλειά στα φωνητικά, καθώς τα growls του Alejandro δένουν άψογα με την αιθέρια φωνή της Gogo, δίνοντας την ερμηνεία που χρειάζονται οι καταπληκτικοί στίχοι.

Εξαιρετική και η δουλειά στην ηχογράφηση, καθώς η παραγωγή, η μίξη και το mastering έγινε από τον drummer του συγκροτήματος ενώ το υπέροχο εξώφυλλο (και το artwork) έγινε από την πολυτάλαντη Gogo, η δουλειά της οποίας έχει ντύσει κυκλοφορίες από δεκάδες συγκροτήματα. Το “Into The Eternity A Moment We Are” (τι φοβερός τίτλος) είναι ένα album στο οποίο οι οπαδοί του συγκεκριμένου ήχου θα βρουν κάτι το οποίο θα τους συντροφεύει για πολύ, πολύ καιρό και αξίζει να σημειωθεί ότι προσφέρεται δωρεάν προς ακρόαση από το λογαριασμό του συγκροτήματος στο YouTube. Από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς στη δική μου λίστα και τα “Memory Of Love” και “Forever Misery” από τα καλύτερα κομμάτια. Άψογο.

For The Fans Of: Draconian, Swallow The Sun