Τα τελευταία χρόνια το οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφορεί επίσημα από τον Alice Cooper έχει καταιγιστικούς ρυθμούς. Αρκεί να θυμηθούμε το “Old School”, το απίστευτο αυτό box set που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Έχουμε δει υλικό με ζωντανές εμφανίσεις, συνεντεύξεις του Άρχοντα Του Σκότους αλλά και (πρώην και νυν) συνεργατών του, backstage και touring υλικό, που μας έχει κάνει να έχουμε πλήρη εικόνα για τον καλλιτέχνη.

Το “Super Duper – Welcome To His Nightmare” αποτελεί άλλη μια παρόμοια περίπτωση. Είναι ένα διπλό DVD το πρώτο από τα οποία είναι ένα documentary που αφορά κυρίως τα πρώτα χρόνια της καρριέρας του Alice Cooper με συνεντεύξεις του ίδιου, του Neil Smith, Του Dennis Dunaway, του Bob Ezrin και άλλων του περιβάλλοντος του, σκηνές από ταινίες τρόμου που επηρρέασαν τον Cooperman, live αποσπάσματα και πολλά άλλα παρεμφερή θέματα, τα οποία όμως έρχεται κάποια στιγμή που φαντάζουν αχρείαστα έως και υπερβολικά, με ενδιαφέρον μόνο για τον πυρήνα των οπαδών του. Σίγουρα είναι ωραία να τα βλέπεις, ίσως όμως να είναι…too much για να αγοράσεις ένα DVD με αυτά, από τη στιγμή που έχεις τα προηγούμενα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ίσως σ’ αυτό το πρώτο DVD είναι η παραδοχή του ίδιου του Alice για χρήση ναρκωτικών κατά τη δεκαετία του ’70 (γι κάποιους που έκαναν ότι δεν το ήξεραν).
 
Το κέρδος από την αγορά αυτής της κυκλοφορίας είναι το δεύτρο DVD με την 35λεπτη εμφάνιση του Alice Cooper στο Montreal του Καναδά τον Ιανουάριο του 1972 (ανάμεσα σε κάποια κομμάτια έχει γίνει edit), όπου εδώ έχουμε πραγματικά “καινούργιο” υλικό αφού ποτέ ως τώρα δεν είχαμε δει κάτι από αυτή τη σημαντική για τον Alice περίοδο. Είναι η πιο πρώιμη ζωντανή του εμφάνιση που κυκλοφορεί επίσημα.
 
Για τους πιο απαιτητικούς (πόσο παραπάνω πια;) υπάρχει και η deluxe έκδοση με βιβλίο 60 σελίδων σε δωδεκάιντση διάσταση, το DVD με το documentary ΚΑΙ σε blue ray κι επίσης ένα c.d., με τη ζωντανή εμφάνιση του Alice Cooper στο Montreux, τον Ιούλιο του 2009.
 
Πιστεύω ότι με αυτή την κυκλοφορία είμαστε υπερκαλυμένοι σχετικά με τον βίο του Alice Cooper και πως είναι καιρός να περιμένουμε καινούργιο studio υλικό από τον πάντα ακούραστο και τεράστιο Cooperman.