Ο Andy McCoy είναι σίγουρα ένας από τους πιο υποτιμημένους και παραγνωρισμένους κιθαρίστες εκεί έξω. Να μου πείτε εδώ οι περισσότεροι αγνοούν το ειδικό βάρος και την προσφορά των Hanoi Rocks στο hard rock. Σωστό και αυτό. Όπως και να έχει ο Andy McCoy είναι ένας μουσικός που πάντα έκανε αυτό που ήθελε χωρίς να ενδιαφέρεται για την εμπορική διάσταση του κάθε εγχειρήματος. Είχε πάντα αυτόν τον…cool αέρα που τον χαρακτήριζε πάνω στη σκηνή και για αυτό άλλωστε θυμίζει πολύ Keith Richards που είναι άλλωστε και βασική επιρροή του. Έτσι, δεν θα πρέπει να προξενεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο Φινλανδός κιθαρίστας κυκλοφορεί ένα…χμμ…κάπως ιδιαίτερο (για να το θέσουμε κομψά) album διασκευών.

Ο McCoy ηχογραφεί μερικά από τα πιο αγαπημένα του, σχετικά άγνωστα και παράταιρα κομμάτια. Μιλάμε για ένα εκλεκτικό σύνολο κομματιών που απευθύνεται σε πολύ λίγο κόσμο. Ο λόγος; Πρώτον μιλάμε για ένα δίσκο-διασκευών (ένα το κρατούμενο) και δεύτερον μιλάμε για έναν rock κιθαρίστα που διασκευάζει διάφορα στυλ κομματιών (δε νομίζουμε ότι το κοινό του McCoy έχει την αντοχή να ακούσει και να επενδύσει σε αυτού του είδους τα κομμάτια). Τι εννοούμε; Μερικοί από τους καλλιτέχνες που διασκευάζονται στο “Jukebox Junkie” είναι οι Toots & The Maytals (reggae παίζουν αυτοί), οι Squeeze (80s power pop), η Wanda Jackson (rockabilly), o Don Williams (country) κ.α. Υπάρχει και μία…rock όαση με διασκευές σε Phil Lynott, David Bowie και Iggy Pop. Ως εκεί όμως…

Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που θα ενδιαφερθούν για το “Jukebox Junkie”. Σεβόμαστε την καλλιτεχνική ανησυχία του Andy McCoy αλλά αυτή τη φορά θα προσπεράσουμε χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό.

Highlight: Άραγε θα ξαναδούμε τους Hanoi Rocks επί σκηνής ή στο studio;