Τη μπάντα τη γνώρισα σχετικά πρόσφατα και με εντυπωσίασαν πολλά πράγματα “ψάχνοντας” την, γι αυτά όμως θ’ αναφερθούμε σε άλλη στήλη του Rockpages.gr.

Λογικό ήταν να σημειώσω στην ατζέντα μου την ημερομηνία της εμφάνισης τους στην Αθήνα με την ένδειξη “SOS” όταν αυτή ανακοινώθηκε.

BarbWireDolls05

Στο Death Disco (πολύ καλός χώρος για χωρητικότητα 100-200 ατόμων) εμφανίστηκαν αρχικά οι Narcosis ένα εναλλακτικό stoner σχήμα και με πάμπολλες επιρροές από τους Nirvana, σε ένα μισάωρο περίπου set, αξιοπρεπές μεν, όχι κάτι το σπουδαίο δε. Στη συνέχεια και για άλλα τριάντα περίπου λεπτά, οι Sun, Rainin Life έδειχναν σε κοντινό με την προηγούμενη μπάντα ύφος ενώ διέκρινα και κάποια ψύγματα στοιχείων από Smashing Pumpkins. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο support μπάντες κινήθηκαν σε mid 90’s ήχο και φιλοσοφία και σε ιδιώματα που έχουν πεθάνει εδώ και είκοσι χρόνια. Έδειξαν πάντως αμφότεροι, καλοί μουσικοί και με αξιόλογες ιδέες.

Support

Τα παιδιά από την Κρήτη και με έδρα το Los Angeles μας άφησαν με ανοιχτό το στόμα. Τους περίμενα καλούς, αυτό όμως που είδα, ήταν υπεράνω κάθε προσδοκίας. Αυτή την ενέργεια δε θυμάμαι πότε και από ποιά μπάντα την είδα τελευταία φορά, έχω όπως την αίσθηση ότι το εισιτήριο τότε, το είχα πληρώσει σε δραχμές! Είχα την αίσθηση ότι έβλεπα μια punk rock μπάντα στο “100 Club” του Λονδίνου καμιά τριανταριά χρόνια πριν. Κι όμως, έβλεπα σήμερα, μια ολόφρεσκια μπάντα από τη χώρα μου. Κεντρικό πρόσωπο πάνω στη σκηνή δεν ήταν άλλη από την Isis Queen, την τραγουδίστρια των Barb Wire Dolls και μια εκπληκτική frontwoman. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισης της μπάντας, αυτό το πανέμορφο αγρίμι, όχι απλά οδόστρωνε τη σκηνή, αλλά κατέβαινε, βουτώντας τον κόσμο από τα μαλλιά, το λαιμό, από το κεφάλι ολόκληρο, τραγουδώντας στον καθένα προσωπικά!  Μετράω τετραψήφιο αριθμό συναυλιών που έχω δει, αυτό το πράγμα όμως δε μου είχε ξανατύχει! Κορυφαίες των κορυφαίων στιγμών ενός καταιγιστικού ογδονταλέπτου θεωρώ ότι ήταν τα “Revolution” και “Desert Song” που έκλεισε και το show. Πέρα από τη φοβερή και τρομερή Isis, και τα άλλα τρία μέλη έδωσαν μια από τις καλύτερες ζωντανές παραστάσεις που έχω δει ποτέ.

BarbWireDolls04Εύχομαι σ’ αυτά τα παιδιά το καλύτερο για τη συνέχεια και να μας ξανάρθουν το συντομότερο γιατί τους χρειαζόμαστε!

Δημήτρης Καζαντζής

Setlist: Heart Attack, Darby Crash, Desperate, Surreal, Hole Of Isolation, Blind To Your Miser, Take Me Home, Drown, Contract, Back In The USSA, Rub My Mind, I Will Sail, Devil’s Full Moon, Your Escape, Revolution, Make Riot Not War (We Are Champions), Hole In My Life, Walking Dead, Desert Song

BarbWireDolls02