Κατά τη γνώμη μου η συναυλία θα ταίριαζε καλύτερα σε κλειστό χώρο – ένα club θα ήταν μισογεμάτο ενώ τώρα το… χωράφι έμοιαζε μισοάδειο.

BLS02

Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Παρότι είχα δει τους Potergeist πρόσφατα, με τους Corrosion of Conformity, ανυπομονούσα για την εμφάνιση τους. Ήταν εξαιρετικοί και πάλι, με καλό ήχο, καλή σκηνική παρουσία, κομματάρες όπως το «Last Punk Standing» και το «Southern Crown», και μερικά riff που είναι αδύνατον να μην ενθουσιάσουν οποιοδήποτε κοινό. Τελείωσαν με τον Alex να τραγουδά μέσα στον κόσμο και δικαίως καταχειροκροτήθηκαν.

Potergeist00

Το riff του «The Beginning… at Last» παιγμένο από τον Zakk Wylde με το χαρακτηριστικό του στυλ σε απόσταση αναπνοής είναι μια οπτικοακουστική εμπειρία που αυτομάτως σε προδιαθέτει για ένα εξαιρετικό βράδυ. Ο εμβληματικός κιθαρίστας, πέρα από το όνομα, έχει τον ήχο και την κινησιολογία για να εντυπωσιάσει. Παρακολουθήσαμε ένα one man show, με καλούς «κομπάρσους» και highlights τα «Funeral Bell», «Suicide Messiah» και το «In This River» με τη συνοδεία πανό με τον αθάνατο Dimebag.

BLS01

Η μοναδική μου ένσταση είναι η εξής: Με διάρκεια 75 λεπτά, και με το υλικό να υπάρχει, προτιμώ να ακούσω ένα μικρότερο solo και ένα τζαμάρισμα λιγότερο για να χωρέσουν δυο τραγούδια ακόμα.

Ρωμανός Τερζής

Setlist: The Beginning… at Last, Funeral Bell, Bleed for Me, Heart of Darkness, Suicide Messiah, My Dying Time, Damn the Flood, Guitar Solo, Godspeed Hellbound, Angel of Mercy, In This River, The Blessed Hellride, Concrete Jungle, Stillborn

{galleryBLS}{/gallery}