Οι Side Effects ήταν το πρώτο support group αφήνοντας πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Παρά το γεγονός ότι έπαιζαν μπροστά σε σχετικά λίγο κόσμο εκείνη την ώρα, δεν πτοήθηκαν καθόλου και το Maiden-ικό metal ήταν ιδανικό ξεκίνημα για τη βραδιά. Ο τραγουδιστής Τάσος Λάζαρης ήταν εξαιρετικός και η υπόλοιπη μπάντα τα πήγε περίφημα παίζοντας αποκλειστικά κομμάτια από το δισκογραφικό τους ντεμπούτο “Expedition”. Τσεκάρετε τους!  

SideEffects

φωτο από το Facebook των Side Effects

Η συνέχεια ανήκε στους Serpent Lord, ένα συγκρότημα που αποτέλεσε τη βασική support μπάντα σε ολόκληρη την ελληνική περιοδεία του Blaze. Οι Θεσσαλονικείς δίνουν μεγάλη σημασία στο stage και light show με τη σκηνή να περιλαμβάνει δύο μεγάλα banners, δύο κούκλες με ρούχα καλόγερων μυστικιστικού τάγματος και τον τραγουδιστή Μάριο Αρίκα να παρουσιάζει τα δικά του θεατρικά. Occult metal με κάμποσες αναφορές στον Αμερικάνικο prog/power ήχο και τραγούδια μέσα από το ντεμπούτο “Towards The Damned”, οι Serpent Lord έδειξαν ότι έχουν τα φόντα για μία καλή πορεία. Highlight της εμφάνισης η διασκευή”Sacred Serenity” (Death).

SerpentLord

φωτό από το Facebook των Serpent Lord

Με το πρόγραμμα να τηρείται σαν ελβετικό ρολόι –ως γνωστό, σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα- ο Blaze Bayley συνοδευόμενος από τη μπάντα του εξαπολύει την πρώτη επίθεση με το “The Dark Side of Black” το οποίο παρουσιάζεται back to back με την κομματάρα “A Thousand Years” όπου ο κόσμος τραγουδάει σχεδόν κάθε στίχο. Ωραία εικόνα! Από την αρχή φαίνεται ότι θα είναι μία νύχτα που θα μας μείνει αξέχαστη, καθώς η μπάντα έχει πολύ όρεξη και ο κόσμος από κάτω έχει δημιουργήσει εκρηκτική ατμόσφαιρα. Με την έμφαση να δίνεται στην τριλογία “Infinite Entanglement”, o Blaze δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να…γκρεμίσει το Temple! Οι πρώτες νότες από τον κιθαρίστα Chris Appleton για το “Lord of the Rings” βάζουν φωτιά στο club γυρίζοντας μας πίσω στον Οκτώβριο του 1995 στο Περιστέρι! Τα “Silicon Messiah”, “Stare At The Sun”, “The Day I Fell To Earth” θυμίζουν την πρώτη περίοδο του Blaze αλλά όπως αναμενόταν ο χαμός έγινε στα Maiden κομμάτια. Πέρα από το προαναφερθέν “Lord of the Flies”, οι εκτελέσεις των “Virus”, “The Clansman”, “Man On The Edge” και του κλεισίματος με το “Futureal” ήταν απίστευτες! Η επικοινωνία και διαδραστικότητα με τον κόσμο εντυπωσιακή και το συνολικό αποτέλεσμα αψεγάδιαστο!

Το έχουμε πει πολλές φορές. Ο Blaze έχει ακούσει άδικα και αναίτια πολλά αρνητικά σχόλια. Έχει γίνει άδικα στόχος πολλών πουθενάδων που αποθεώνουν τον κάθε τυχάρπαστο. Η αλήθεια είναι αυτή: ο Blaze είναι ένας από τους πιο τίμιους καλλιτέχνες στο metal σήμερα. Δίνει πάντα το 100% του εαυτού του, δεν παραλείπει να ευχαριστεί τους οπαδούς του που τον στηρίζουν και πάντα έχει να πει έναν καλό λόγο για τους Maiden (όχι σαν κάποιους άλλους…). Θα τον βρεις εκεί να σε περιμένει πριν και μετά το live για να σου υπογράψει κάθε αυτόγραφο που θα του ζητήσεις και θα χαμογελάσει ειλικρινά στη φωτογραφία που θα βγάλεις μαζί του. Με μία φράση είναι ένας μουσικός που αξίζει να στηρίξεις! Και προσωπικά αυτό κάνω όλα αυτά τα χρόνια.

Μακάρι να ξαναζήσουμε σύντομα άλλη μία συναυλία του Blaze στη χώρα μας.

ΥΓ1: Δεν μπορώ καν να φανταστώ τις αντιδράσεις του κόσμου αν έπαιζε ο Blaze μόνο Maiden όπως έκανε το καλοκαίρι σε επιλεγμένα shows.

ΥΓ2: Συγχαρητήρια στην όλη διοργάνωση.

Σάκης Νίκας

BlazeBayleyTemple

φωτο από το Iron Maiden FC