Το 2023 είναι σίγουρα μία μεγάλη χρονιά για το NWOTHM καθώς έχουμε καταιγισμό αξιόλογων κυκλοφοριών από συγκροτήματα όπως οι Enforcer, Night Demon, Air Raid κ.α. Ωστόσο, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, αυτοί που κλέβουν την παράσταση ως τώρα είναι οι Αμερικανοί Blood Star που μας προσφέρουν το πρώτο ολοκληρωμένο τους album σκορπώντας ενθουσιασμό στους απανταχού φίλους του ιδιώματος…και όχι μόνο! Να σας πω την αλήθεια, δεν είχε πέσει στα χέρια μου το 7αρι που είχαν κυκλοφορήσει πριν από 3 χρόνια, οπότε το “First Sighting” ήταν η πρώτη μου επαφή με τους Blood Star.

To ντεμπούτο των Αμερικανών έχει διάρκεια 32 λεπτά και αυτό μόνο καλό είναι αφού μέσα σε αυτό το σχετικά μικρό χρονικό διάστημα καταφέρνουν και παρουσιάζουν 8 απίστευτες συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από μία οργανική παραγωγή και φανταστικές, πιασάρικες μελωδίες. Τα απόκοσμα φωνητικά της Madeline Smith σε συνδυασμό με τα φωνητικά του Jamison Palmer προσφέρουν ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που σε καθηλώνει. Με το ένα πόδι στα late 70s και το άλλο στον 21ο αιώνα και το NWOTHM, οι Blood Star όχι μόνο κερδίζουν τις εντυπώσεις αλλά θέτουν στέρεες βάσεις για μία μεγάλη πορεία στο χώρο. Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι ζήτημα χρόνου να υπογράψουν με μεγαλύτερη εταιρεία.

Στο δια ταύτα, το “First Sighting” απευθύνεται στους φίλους των Night Demon, των Visigoth (λογικό, αφού ο Palmer είναι και μέλος των Visigoth) αλλά και των Tanith (όχι μόνο λόγω των γυναικείων φωνητικών αλλά και μίας υποβόσκουσας επιρροής από το classic rock και μπάντες σαν τους Blue Oyster Cult). Αγορά με κλειστά μάτια!

Highlight: Φανταστικό και απολύτως ταιριαστό εξώφυλλο!