Κάτι τέτοιο είναι σήμερα και το απέδειξαν με τον πιο πειστικό τρόπο οι Bullet For My Valentine την Παρασκευή το βράδυ στο Piraeus 117 Academy.

Προηγήθηκε η σαραντάλεπτη εμφάνιση μιας από τις πιο ελπιδοφόρες εγχώριες μπάντες, τους Project Renegade. Το κουαρτέτο κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα αλλά και το χειροκρότημα του κοινού που ήταν αρκετό εκείνη την ώρα μπροστά στη σκηνή, με μια πολύ καλή εμφάνιση. Μουσικά, θυμίζουν πολύ τους Lacuna Coil, έχοντας πολλά στοιχεία από τη μουσική των Ιταλών και σ’ αυτό το κομμάτι παίρνουν θετικό πρόσημο κυρίως ως προς τον τομέα της σύνθεσης αλλά μέχρι εκεί. Αυτό που με έκανε να μην αφαιρέσω στιγμή την προσοχή μου από την εμφάνιση τους ήταν το performance τους στο οποίο είναι πραγματικά εξαιρετικοί. Με κοινό ενδυματολόγιο που παραπέμπει σε στρατιωτικό, τον drummer με ασφυξιογόνα μάσκα (αλλά και λίγο υπερβολική κίνηση ενίοτε) και μια Μαριάννα να μην αφήνει σπιθαμή της σκηνής απάτητη με μια απίστευτη ενέργεια, οι  Project Renegade άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

projectrenegade 001

Οι Ουαλοί δεν άφησαν περιθώρια για πολλά πολλά από το πρώτο δευτερόλεπτο που ανέβηκαν στη σκηνή. Η λέξη οδοστρωτήρες μπορεί να είναι και λίγη για να δώσει μια εικόνα της εμφάνισης τους. Έχοντας στις αποσκευές τους το εκπληκτικό “Gravity” και ένα πορωμένο, νεαρό κατά βάση κοινό για συμπαράσταση, μόνο αποκαΐδια άφησαν πίσω τους στα 75 λεπτά της εμφάνισης τους. Εμφάνιση από την οποία σίγουρα έλειπε το “Not Dead Yet” από το τελευταίο album τους, σίγουρα όμως στιγμές όπως το “Scream Aim Fire”, “Peace Of Me” και άλλα, αποζημίωσαν το αφηνιασμένο κοινό. Βασικό συστατικό μιας τέτοιας εμφάνισης ήταν πέρα από την ενέργεια και την ομοιογένεια της μπάντας, οι Tuck και Paget στην καταιγιστική εναλλαγή στις φωνές σε μια  πραγματικά αποστομωτική εμφάνιση για το συγκρότημα, αλλά και για κάθε μουσικό ξεχωριστά. Μια εμφάνιση που προσωπικά με έκανε να ξεχάσω εκείνη στα πλαίσια του Big 4, στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2010 παρόλο που και τότε με είχαν εντυπωσιάσει κι ας ήταν ντάλα μεσημέρι.

bulletformyvalentine 001

Setlist: Don’t Need You, Over It, Your Betrayal, 4Words (To Choke Upon), Worthless, The Last Fight, Letting You Go, drum solo, Scream Aim Fire, Piece Of Me, No Way Out, Suffocating Under Words Of Sorrow (What Can I Do), You Want A Battle? (Here’s A War), Tears Don’t Fall, Walking The Demon

Δημήτρης Καζαντζής

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

bulletformyvalentine 012

{galleryLiveReports/2019/BulletForMyValentine}{/gallery}