Όσες ευκαιρίες κι αν έδωσα στο “Blunt Force Trauma” δεν κατάφερα να εντοπίσω ούτε ένα ενδιαφέρον κομμάτι ανάμεσα στα έντεκα του δίσκου. Σε αντίθεση με το αρκετά καλό “Inflikted”, η νέα δουλειά των  Igor και Max Cavalera είναι συνθετικά επίπεδη σε βαθμό βαρεμάρας.

Έχουν γραφτεί ένα σωρό riffs, έχουν συνδεθεί μεταξύ τους με τρόπο ώστε να υπάρχουν οι groovy εναλλαγές, όμως τι να κάνεις όλα αυτά αν λείπει η έμπνευση.  Τις έντονες hardcore επιρροές τις έχω αποδεχτεί πλέον. Μάλιστα σε πολλούς οπαδούς αρέσουν. Το πρόβλημα είναι ότι πέρα από τα μέτρια ”Target”  και “Rasputin”, που αποτελούν αναλαμπές μόνο και μόνο επειδή είναι τα πιο thrash-άδικα και ευθέως παραπέμπουν στους Slayer, η ομοιότητα που χαρακτηρίζει τα υπόλοιπα κομμάτια είναι απογοητευτική.
 
Για ακόμη μια φορά θα αποδώσω τα εύσημα στον Marc Rizzo, που έχει κάνει τρομερή δουλειά με τα leads. Ο άνθρωπος «το έχει»!
 
Οι φανατικοί οπαδοί των Sepultura φαντάζομαι ότι θα το αποκτήσουν έτσι κι αλλιώς. Οι υπόλοιποι ας το ακούσουν πριν αποφασίσουν.