Να ξεκαθαρίσουμε κάτι… καμία σχέση δεν έχουν οι Chuck Norris Experiment με τον πασίγνωστο ήρωα, βετεράνο, καρατερίστα Chuck Norris, ενώ υπάρχουν πολύ πριν βγουν στη μόδα τα σχετικά ανέκδοτα. Το συγκρότημα από τη Νορβηγία πήρε το όνομά του από ένα Αμερικάνό bluesista, τον Charles “Chuck” Norris και ακολούθησε μια αξιοζήλευτη πορεία με άπειρες κυκλοφορίες singles, split δίσκων σε βινύλιο και CD, καθώς και επτά (μπορεί να είναι περισσότερα, μπορεί και λιγότερα) στούντιο άλμπουμ.

Ο ήχος τους με δυο λόγια μπορεί να περιγραφεί σαν γνήσιο προϊόν του Σκανδιναβικού Rawk που δίδαξαν οι Hellacopters και οι Backyard Babies. Άμεσο, λιτό, γρήγορο, ωμό rock’n’roll που σε κολλάει στον τοίχο και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση. Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο, όπως φαίνεται και από το κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ, “Psycho Man”,  που έχει όλη κι όλη μια στροφή, όμως δίνει τον παλμό για το υπόλοιπο άλμπουμ και την βουτιά στην υψηλή ενέργεια των Chuck Norris Experiment.
 
Αν λοιπόν είστε οπαδοί του Σκανδιναβικού rawk κινήματος το θεωρώ υποχρέωσή σας να αποκτήσετε αυτό το άλμπουμ. Από την άλλη αν θέλετε να επενδύσετε σε κάτι εντελώς cool, ρετρό όσο και σύγχρονο το “Dead Central” είναι μια καλή επιλογή.