Όσο ο καιρός περνάει βλέπω όλο και περισσότερες μπάντες να προσπαθούν να αναγεννήσουν  τον ήχο των 90s, των 80s, ακόμα και των 70s. Μερικές μπάντες κάνουν πολύ καλή δουλεία, όπως για παράδειγμα οι White Widdow και οι Work of Art, που επαναφέρουν με επιτυχία τον ήχο του μελωδικού AOR, και οι Graveyard παίζοντας Zeppelinικό hard rock.
 
Οι βρετανοί Dark Forest το 2011 προσπαθούν να κάνουν κάτι παρόμοιο  στον 2ο τους δίσκο με τίτλο “Dawn of Infinity”.  Ο πρώτος τραγουδιστής της μπάντας Christian Horton μένει στην μπάντα ως κιθαρίστας ενώ την θέση του πίσω από το μικρόφωνο  πήρε ο Will Lowry-Scott. Το “Dawn of Infinty” θα δημιουργήσει  συναισθήματα νοσταλγίας  κυρίως στους fan του power και του NWOBHM. To άλμπουμ δίνει την αίσθηση ότι είναι χαμένες ηχογραφήσεις power metal μπάντας από το τέλος της δεκαετίας του 80.

Το άλμπουμ είναι γεμάτο με κλασικά metal  riff και μελωδικά lead που μπορούν εύκολα να συναρπάσουν. Ο νέος τραγουδιστής ταιριάζει  ιδιαίτερα στη μπάντα ενώ τα φωνητικά είναι  πιασάρικα και σε παρασύρουν να τα τραγουδήσεις εύκολα.  Αναπόφευκτα ακούγοντας το “Dawn of Infinity”  έρχονται στο μυαλό μπάντες σαν τους Iron Maiden και τους Hammerfall .

Το πρόβλημα με τον δίσκο είναι ότι υπάρχουν παραπάνω από απλές επιρροές από Iron Maiden και Hammerfall. Δίδυμα κιθαριστικά σόλο και πιασάρικες μελωδίες που τις έχουμε ξανακούσει παραπάνω από μία φορά. Τα φωνητικά του Will Scott δεν είναι  τόσο καλά όσο του Dickinson άλλα είναι αρκετά καλά έτσι ώστε να δίνουν ενδιαφέρον στα κομμάτια.
 
Αν παραβλέψουμε τις (ομολογουμένως πολλές) ομοιότητες, το άλμπουμ είναι αρκετά καλό. Κομμάτια σαν το “Hourglass” το “Lightyears On” και “Deadly Premonition” κάνουν τον δίσκο άξιο προσοχής.
 
Το “Dawn of Infinity” θα δημιουργήσει νοσταλγικά συναισθήματα  στους old school fans του NWOBHM. Γενικά πάντως αν οι Dark Forest προσπαθήσουν να βάλουν περισσότερα μοναδικά στοιχεία στην μουσική τους θα συζητηθούν πολύ στο μέλλον.