Ο εκδοτικός οίκος Wymer μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια σε εξαιρετικές εκδόσεις βιβλίων από τον ευρύτερο χώρο του Classic Rock (με μεγαλύτερη έμφαση στην οικογένεια των Deep Purple). Μία σχετικά νέα σειρά εκδόσεων που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους εμάς που θέλουμε να εντρυφήσουμε παραπάνω σε λεπτομέρειες παντός είδους αναφορικά με τα αγαπημένα μας σχήματα, είναι αυτή που επιμελείται η Laura Shenton υπό τον τίτλο “In Depth Series”. Πιο συγκεκριμένα, η Shenton επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός δίσκου και εν προκειμένω στο “Slaves and Masters”, το δίσκο δηλαδή που δίχασε όσο κανένας άλλος τους οπαδούς των Purple.

Να ξεκινήσουμε από τα θετικά του βιβλίου τα οποία είναι και σαφώς περισσότερα. Στις 100 περίπου σελίδες του βιβλίου μαθαίνουμε αρκετά πράγματα που αφορούν στο πλαίσιο που οδήγησαν στην πρόσληψη του Joe Lynn Turner, στην κατάσταση που βρισκόταν η μπάντα πριν τη δημιουργία του δίσκου καθώς και σε όσα ακολούθησαν στο studio και στην περιοδεία για την προώθηση του “Slaves and Masters” (η οποία πέρασε και από τη χώρα μας). Παράλληλα, βλέπουμε τις αποτυχημένες προσπάθειες ανεύρεσης νέου τραγουδιστή μετά την απόλυση του Gillan και πόσο άσχημο ήταν το κλίμα στους Purple αφού έβλεπαν ότι δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος…μέχρι που ήρθε ο Turner. Φυσικά, είναι επαρκώς καταγεγραμμένες οι αιτιάσεις περί…Deep Rainbow και η Shenton καταθέτει συνεντεύξεις και αποσπάσματα από δημοσιεύματα εποχής για να παρουσιάσει καλύτερα τη θέση της σε ένα κείμενο που «ρέει» άψογα.

Στα αρνητικά ή έστω στα μείον του βιβλίου είναι η κάπως…άναρχη δομή του κειμένου αν και φαινομενικά υπάρχουν συγκεκριμένα κεφάλαια τα οποία όμως δεν παρουσιάζουν και ιδιαίτερη συνοχή ενώ θα ήθελα να δω και περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την ηχογράφηση του δίσκου. Άλλωστε, ο Jerry Bloom (που βρίσκεται δίπλα στο project) έχει γράψει πολλά πάνω στο “Slaves and Masters”. Όπως και να έχει, η προσπάθεια της Shenton κρίνεται πετυχημένη και εδώ είμαστε για να σας παρουσιάσουμε και τα επόμενα βιβλία της. Όσοι επιθυμούν να τσεκάρουν το συγκεκριμένο βιβλίο και όχι μόνο μπορείτε να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο σύνδεσμο: https://www.wymeruk.co.uk/webshop/books/album-in-depth-series/deep-purple-slaves-and-masters-in-depth/