Στην Ελλάδα υπήρχε ανέκαθεν άφθονο ταλέντο και μέσα στα χρόνια είχαμε και έχουμε την τύχη να ακούμε αριστουργηματικούς δίσκους από μπάντες που είτε διαλύθηκαν είτε υπάρχουν μέχρι σήμερα. Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους αλλά και πάνω από όλα υποστηρικτές του εκάστοτε συγκροτήματος, λαμβάνοντας υπόψη το πόσο δύσκολο είναι με ελάχιστους πόρους και με μόνο συνοδοιπόρο την αγάπη να κυκλοφορήσει ένας δίσκος. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και οι μουσικοί είναι πάνω από όλα οπαδοί αυτού που ονομάζουμε heavy metal και τι καλύτερο από το να μας παρουσιάζουν τα προσωπικά τους δημιουργήματα με την δική τους ταυτότητα;

Οι Diviner είχαν  δείξει από το Fallen Empires του 2015 ότι είναι μια μπάντα που έχει διαβάσει και ξέρει καλά την ιστορία και θέτει τις βάσεις για το μέλλον χωρίς να αντιγράφει η να αναμασά προϊόντα του παρελθόντος. Με αφοσίωση και πίστη στις ρίζες του heavy metal, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τον δικό τους ήχο και να θεωρούνται από τα κλασικά ονόματα της χώρας μας .Με μπροστάρη τον πάντα καταπληκτικό Γιάννη Παπανικολάου, αποδεικνύουν το πόσο ιδρώνουν τη φανέλα και 4 χρόνια μετά το Realms Of Time, μας είχαν πει ότι ο τρίτος τους δίσκος, το απειλητικό και σκοτεινό Avaton, θα είναι ο καλύτερός τους.

Σίγουρα, πρόκειται για κάτι υποκειμενικό, όμως εντρυφώντας στις συνθέσεις και τις απίστευτες εκτελέσεις των κομματιών, μάλλον καταλήγουμε στο κάτι τελείως αντικειμενικό. Έχουμε πλέον να κάνουμε με μια μπάντα που παίζει τρομερή μπάλα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν. Το Avaton ανήκει στα άλμπουμ που ακούγονται μονορούφι και σε κάνει να το βάζεις ξανά και ξανά από την αρχή. Πρόκειται για ένα πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα που σε πείθει ότι έχει βγει από κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή μπάντα κάτι που μόνο τιμητικό μπορεί να θεωρηθεί. Ο χρόνος που μεσολάβησε απέδειξε ότι επρόκειτο να δημιουργηθεί κάτι μεγάλο που θα αντέξει και έχει έρθει για να μείνει. Ένταση, επικότητα και ταξιδιάρικη μαγεία, είναι μερικές από τις λέξεις που θα το χαρακτήριζαν με το κάθε τραγούδι να αποτελεί από μόνο του ένα hightlight στο άλμπουμ. Αναμένουμε τα live να ταξιδέψουμε μαζί του!