Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Vintage Rock Pod, ο Dougie White, μίλησε για τον Ritchie Blackmore και την ευγνωμοσύνη που πρέπει να του χρωστάνε όσοι ανέδειξε.

«Είναι πολύ καλός στο να βγάζει νέους ανθρώπους από το πουθενά στο προσκήνιο, κάποιον που δουλεύει σε μαγαζί με ρούχα (ΣΣ προφανώς αναφέρεται στον Coverdale!) και μετά σε απελευθερώνει… σε ρουφάει, σε στραγγίζει και μετά σε αφήνει ελεύθερο να πάρεις το δρόμο σου κι αν βρεις τα φτερά σου μπορείς να πετάξεις. Κάποιοι το κάνουν, κάποιοι όχι. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα του δώρα στον κόσμο και το rock’n’roll, το πλήθος των ανθρώπων που τους άνοιξε την πόρτα για μια καριέρα που μάλλον δεν θα μπορούσαν να έχουν ποτέ. Και πρέπει να είμαστε όλοι ευγνώμονες γι’αυτό.

Μπορεί ο David Coverdale να πουλούσε ακόμα ρούχα στο Redcar, ή o Ronnie Dio να προσπαθούσε να κάνει κάτι, ο Graham Bonnet να τραγουδούσε κάπου στην Αυστραλία, εγώ να κοιμόμουν σε κάποιο πάτωμα στο Λονδίνο. Αλλά, μας έδωσε σε όλους τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κάτι για τον εαυτό μας. Αν τα κατάφερες, τα κατάφερες».

(…)O Ritchie έπαιζε στις δυο πιο αγαπημένες μου μπάντες όλων των εποχών και έγραψε κορυφαία μουσική. Έμαθα πολλά από αυτά τα άλμπουμ. Οπότε, το να με επιλέξει και να είμαι ένας από τους επτά ανθρώπους που έγραψε μαζί του και ηχογράφησε… ξέρεις περισσότεροι άνθρωποι έχουν περπατήσει στη Σελήνη! Οπότε, είμαι πολύ χαρούμενος».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω

Μπορείτε να δείτε ένα απόσπασμα παρακάτω