Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, λέει μια έκφραση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλά καλό και άργησε εννιά χρόνια. Οι Elysion κυκλοφορούν το τρίτο τους full-length μετά τα “Silent Scream” (2009) και “Someplace Better” (2014) και η ακρόασή του είναι ένα υπέροχο ταξίδι το οποίο επαναλαμβάνω καθημερινά (στην κυριολεξία) από την πρώτη στιγμή που το άκουσα.

Για όσους δεν ξέρουν τη μπάντα, το gothic metal των Elysion θυμίζει τα πρώτα χρόνια των Lacuna Coil, πριν δηλαδή αρχίσουν να αλλάζουν τον ήχο τους για να χτυπήσουν μεγαλύτερες αγορές. Τραγούδια μικρά σε διάρκεια με μέσο όρο τα τεσσεράμισι λεπτά, πολύ ωραίες ατμόσφαιρες, καλογραμμένες μελωδίες και γενικά μουσική που σου μένει εύκολα στο μυαλό μετά από μια-δυο ακροάσεις. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να το πετύχεις αυτό, κάτι που δείχνει το πόσο έχει δουλέψει πάνω στις συνθέσεις η αθηναϊκή μπάντα.

Όλα τα παραπάνω ενισχύονται με τα φωνητικά της Χριστιάννας, η οποία επιβεβαιώνει το γιατί είναι μία από τις κορυφαίες φωνές της χώρας μας. Με απλότητα και χωρίς να καταφεύγει σε υπερβολές, δίνει παθιασμένες ερμηνείες που χρωματίζουν άψογα το τελικό αποτέλεσμα. Στο δίσκο δεν υπάρχουν fillers ή αδύναμες στιγμές και τραγούδια όπως το πανέμορφο “Buried Alive”, το μαγευτικό “As The Flower Withers” και το καταπληκτικό “Raid The Universe” είναι ισχυρά παραδείγματα για την μεγάλη ποιότητα της μουσικής που υπάρχει εδώ.

Οι Elysion μπορεί να μην πρωτοτυπούν (πόσοι το κάνουν πλέον άλλωστε), μας παρουσιάζουν όμως ένα σωστά δουλεμένο album που θα μείνει για καιρό στο playlist των οπαδών αυτού του ήχου. Στην τελική, αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Στην εποχή μας κατακλυζόμαστε από καινούριες κυκλοφορίες, το θέμα είναι ποιες από αυτές δεν θα μείνουν στην άκρη μετά από μία ακρόαση. Και το “Bring Out Your Dead”, στο οποίο υπάρχει εμφανής εξέλιξη από τις δύο προηγούμενες δουλειές τους, ήρθε για να μείνει. They’ll never give it a rest, they will raid the universe.