Στις 24 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του δεύτερου drummer στην ιστορία των KISS, Eric Carr. Η οικογένεια, οι φίλοι και αρκετοί συνάδελφοι του έχουν προσπαθήσει όλα αυτά τα χρόνια να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη του με διάφορους τρόπους. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 είχε κυκλοφορήσει μία συλλογή από ορισμένα ακυκλοφόρητα κομμάτια του Eric με τίτλο “Rockology” και έρχεται τώρα το “Unfinished Business” για να συμπληρώσει ουσιαστικά το “Rockology”.

Η αδερφή του Eric, Loretta, επιμελήθηκε το album και κατάφερε να συγκεντρώσει ορισμένους μουσικούς που θαύμαζαν τον Eric (π.χ. Ted Poley, AJ Pero, Kee Marchello κ.α.) και να δώσουν μία διαφορετική νότα στο “Unfinished Business”. Όπως, βεβαίως, καταλαβαίνετε η συγκεκριμένη κυκλοφορία απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους φανατικούς οπαδούς των KISS.
 
Γιατί, λοιπόν, αξίζει κάποιος να πάρει αυτό το c.d.; Κυρίως για 4 λόγους: Ο πρώτος είναι ότι σε αυτό υπάρχουν τρία ακυκλοφόρητα κομμάτια του Eric που δεν είχαν διαρρεύσει όλα αυτά τα χρόνια. Μιλάμε για τα “Troubles Inside You” (ένα εκπληκτικό κομμάτι που μου θύμισε την ατμόσφαιρα του “Let Me Rock You” από το solo album του Peter Criss), “Dial L For Love” (που προοριζόταν για το “Crazy Nights” και το συναντάμε εδώ σε instrumental μορφή αφού ο Eric δεν είχε προσθέσει στίχους) και “Midnite Stranger” (άλλο ένα instrumental από τα mid-80s που είχε καταλήξει στα χέρια ενός άλλου μακαρίτη, πρώην μέλους τον KISS, τον Mark St. John). Ο δεύτερος λόγος είναι ότι εδώ υπάρχουν ολοκληρωμένα πλέον δύο κομμάτια που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμα είτε σε instrumental μορφή (“Just Can’t Wait”) είτε είχαμε μόνο τους στίχους χωρίς μουσική (“Elephant Man”). Οι καλεσμένοι μουσικοί έχουν συμβάλει στην ολοκλήρωση των συνθέσεων. Ο τρίτος λόγος είναι διότι υπάρχει η εκτέλεση του “Shandi” από τον Eric όταν πέρασε από audition για τους KISS το 1980 (αν και υπήρχε διαθέσιμη ήδη από το 2007 σε διάφορα bootlegs). Τέλος, ο τέταρτος και πιο σημαντικός λόγος είναι για να αποτίσουμε έναν φόρο τιμής σε έναν πολύ καλό μουσικό και ευγενικό άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή τόσο νωρίς (και μάλιστα την ίδια μέρα με τον Freddie Mercury).
 
Αν και τα περισσότερα τραγούδια δεν έχουν και τον καλύτερο δυνατό ήχο, εντούτοις πρόκειται για μία αξιοσημείωτη δουλειά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Loretta Caravello.
 
Highlight: Η αλήθεια είναι πως οι Paul Stanley & Gene Simmons θα μπορούσαν να είχαν κάνει πολλά περισσότερα για να τιμήσουν τη μνήμη του Eric…
 
 
 

Tags