Σταματήστε ό,τι κάνετε! Εδώ έχουμε το καλύτερο hard rock album για το πρώτο εξάμηνο του 2023 και πιθανότατα για όλη τη χρονιά! Και να σκεφτείτε ότι μιλάμε για μία χρονιά γεμάτη από εξαιρετικές hard rock κυκλοφορίες (προεξεχουσών αυτών των Winger και The Defiants). Από την ημέρα που διέρρευσαν τα νέα για νέο δίσκο των Extreme -15 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία studio κυκλοφορία τους- σήμανε γενικός συναγερμός στην παγκόσμια hard rock κοινότητα. Τα πράγματα ξέφυγαν ακόμη περισσότερο όταν δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα γραφής, με τον hard rock δυναμίτη “Rise” το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις και για έναν επιπλέον λόγο: το απίστευτο solo του Nuno! Όλοι γνωρίζουμε, φυσικά, το απίστευτο ταλέντο του κιθαρίστα των Extreme αλλά εγώ προσωπικά είχα να ακούσω ένα τόσο φανταστικό solo από την εποχή του “A Different Kind Of Truth” των Van Halen. Εύκολα το καλύτερο hard rock solo της τελευταίας δεκαετίας και βάλε…

Τι γίνεται, όμως, με τον υπόλοιπο δίσκο; Παιδιά, μιλάμε για ένα απίστευτο σύνολο συνθέσεων οι οποίες μπαλανσάρουν ιδανικά ανάμεσα στους hard rock ύμνους και στις εμπνευσμένες (όσο και ουσιαστικές) μπαλάντες. Αυτονόητα ο Gary και ο Nuno κλέβουν την παράσταση ενώ δεν σας κρύβω ότι είναι ο πρώτος hard rock δίσκος από την εποχή των Van Halen που ανυπομονώ το κομμάτι να φτάσει στο solo για να δω τι έχει σκαρφιστεί (πάλι) ο Nuno! Θα ήταν άδικο να μην κάνουμε ειδική μνεία στο εξαιρετικό rhythm section των Pat Badger και Kevin Figueiredo οι οποίοι είναι αψεγάδιαστοι και αναδεικνύονται από την κρυστάλλινη παραγωγή του δίσκου. Ίσως κάποιοι να περίμεναν περισσότερες funky σφήνες που χαρακτήριζαν τους Extreme στα early/mid 90s αλλά και πάλι είναι τέτοια η αδιαμφισβήτητη ποιότητα του “Six” που σε κολλάει στον τοίχο από το πρώτο κιόλας άκουσμα.

Με ένα promotion που θυμίζει τις καλές εποχές της μουσικής βιομηχανίας και έναν άρτιο, σε όλα τα επίπεδα, δίσκο, οι Extreme επιστρέφουν με τον πλέον εμφαντικό τρόπο και δεν…παίρνουν αιχμαλώτους στο πέρασμά τους. Ο Eddie Van Halen θα ήταν περήφανος!

Highlight: Εξωφυλλάρα!!!

MUSIC