Ώρα 830: ξεκινούν να παίζουν οι Αθηναίοι Desert Near The End. Πολύ καλό και τεχνικό power/thrash metal, που εμένα προσωπικά μου θύμισαν Iced Earth επί εποχής Barlow. Ο ήχος βέβαια δε τους βοήθησε και ιδιαίτερα για να ταρακουνήσουν το κοινό, το οποίο ήταν πολύ λίγο. Καρδιογράφημα: ευθεία.

DesertNearTheEnd02

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι Έλληνες  speed thrashers Memorain που έχουν στο ενεργητικό τους πολλές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα και μπόλικη δισκογραφία. Στους Memorain επίσης ο ήχος δεν ήταν καλός, αλλά κατάφεραν να κάνουν το κοινό που είχε αρχίσει να αυξάνεται να κουνηθεί. Καλή εμφάνιση με βάση τα δεδομένα και καρδιογράφημα: κάτι άρχισε να κουνιέται.

Memorain02

Στη συνέχεια και ώρα 10:15 επί της σκηνής οι Flotsam and Jetsam. Γνωστοί παλαιότερα και ως το συγκρότημα του Jason Newsted από την έρημο της Arizona. Πολύ τίμιοι παίχτες με 2 μέλη από την αυθεντική σύνθεση και drummer τον Jason Bittner με θητεία στους Shadows Fall που σκότωνε. Καταπληκτικό drumming.

FlotsamAndJetsam01

Στην αρχή ο ήχος είχε κάποια προβλήματα με τη φωνή του Eric AK να μην ακούγεται καθαρά αλλά άρχισε σταδιακά να βελτιώνεται. Τα πράγματα όλα όδευαν προς το καλύτερο αφού έπαιξαν κομματάρες όπως ”Dreams Of Death”, “Hammerhead” (χαμός), “She Took An Axe”, “Desecrator” και κομμάτια από το καινούργιο ομώνυμο album όπως το “Iron Maiden” (πολύ καλό). Μεγάλη συμμετοχή  του κοινού που τραγουδούσαν τους στίχους και είχαν φτιάξει και το σχετικό pit, με το stage diving να δίνει και να παίρνει.

FlotsamAndJetsam03

Το συγκρότημα ήταν ιδιαίτερα εύθυμο αλλά έδειχνε κάπως κουρασμένο μιας και ο Eric εξομολογήθηκε ότι το προηγούμενο βράδυ είχαν τρελό πάρτι. Βασικό set περίπου 70 λεπτά και μετά το encore στο οποίο έπαιξαν τα κλασικά “Doomsday For The Deceiver” και το “I Live You Die” που έγινε χαμός και έπεσε πολύ κοπάνημα. Μάταια ο κόσμος περίμενε για δεύτερο encore και κάπου εδώ τελείωσε το thrash party. Όσο για την εμφάνιση Των Flotsam And Jetsam δεν θα πω εν κατακλείδι πολλά αφού δε θα είμαι αντικειμενικός μιας και αποτελούν παιδική αγάπη, αλλά θα χρησιμοποιήσω ένα κριτήριο: άμα είσαι τόσο κουρασμένος από το βάρος μιας καθημερινής μέρας και μπορέσεις πολύ ευχάριστα να παρακολουθήσεις και να κοπανηθείς μέχρι το τέλος σε μια συναυλία, ε τότε μάλλον το συγκρότημα… σπέρνει. Καρδιογράφημα: εντονότατο.

Κωνσταντίνος «2112» Κωνσταντίνου

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν/www.livephotographs.com

FlotsamAndJetsam09

{galleryLiveReports/2016/FlotsamAndJetsam}{/gallery}