Η πανδημία και το lockdown φαίνεται πως ωφέλησε πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, αφού οι δουλειές που κυκλοφορούν είναι πολύ καλές και σε πολλές περιπτώσεις, όπως εδώ καλύτερες από τις αντίστοιχες προ Covid.

Η αλήθεια είναι πως οι φοβεροί και τρομεροί Hardcore Superstar ακούγονταν στα αυτιά μου κάπως κουρασμένοι και στάσιμοι. Σαν να είχαν χάσει κάτι από τη φρεσκάδα τους. Στο “Abrakadabra” όμως έρχεται η ανατροπή…

Παρόλο που τα υλικά είναι τα ίδια, η συνταγή αλλάζει κάπως. Ακούμε αρκετά mid tempo τραγούδια με πολύ εύστοχα, πιασαρικα και κολλητικά ρεφρέν. Τα περισσότερα από αυτά αν όχι όλα είναι ιδανικά για το σανίδι, εκεί που οι Σουηδοί είναι στο στοιχείο τους. Επίσης, από την αρχή ακόμα εντοπίζονται κάποια πιο classic στοιχεία με το intro του ομώνυμου να μου θυμίζει κάπως Thin Lizzy και το “Over The Hills And Far Away” του αειμνήστου Gary, ενώ ακούγονται και πλήκτρα. Μόλις βέβαια καταλαγιάσει η μεγαλοπρεπής εισαγωγή μπαίνει το γνώριμο sleaze των Σουηδών για να μην ξεχνιόμαστε.

Στόχος ήταν ο ήχος αρένας για τον οποίο θυσιάστηκαν οι μεγάλες ταχύτητες στα τραγούδια, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το “Abrakadabra”  δεν σε αρπάζει κατευθείαν από το σβέρκο. Κάθε άλλο… Το συγκρότημα σφυροκοπαει ανελέητα με εξαιρετικές κιθάρες, στις πιο πολύπλοκες ενορχηστρωσεις και ίσως τα πιο τεχνικά σόλο που έχουμε  ακούσει μέχρι στιγμής σε Hardcore Superstar άλμπουμ, που παραπέμπουν σε πιο κλασικό hard Rock ακόμα και metal ήχο. Κι όλα αυτά πλήρως ενταγμένα στο αδαμαστο, καθαρόαιμο DNA του συγκροτήματος.

Το “The Influencer” είναι μια ευθεία βολή σε ένα από τα δεινά της ψηφιακής εποχής. Τους τα χώνουν και πολύ καλά κάνουν. Το ρεφρέν  είναι κολλητικό και εύκολο και είναι εγγυημένο οτι το θυμάσαι μετά την ακρόαση του άλμπουμ, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα  “Forever And A Day”, “Weep When You Die”, “Catch Me If You Can”, “One For All” και λίγο πολύ με όλα τα κομμάτια του άλμπουμ.

Εν κατακλείδι έχουμε το καλύτερο Hardcore Superstar άλμπουμ από το “Split Your Lip”, ένα διόλου ευκαταφρονητο κατόρθωμα το να φτάσουν και πάλι την απόδοση που ειχαν στη μεγαλύτερη – μέχρι τωρα-ακμή της καριέρας του. Εκτός από ικανοποίηση, χαρά και ενθουσιασμό αυτό δημιουργεί ακόμα περισσότερες προσδοκίες!