IcedEarth008
Το θέαμα έξω από το Fuzz ήταν αποκαρδιωτικό και εντυπωσιακό μαζί. Αποκαρδιωτικό γιατί η ουρά που είχε σχηματιστεί έφτανε μέχρι την Πειραιώς αλλά και εντυπωσιακό γιατί έβλεπες πόσο πολύ φανατικό είναι το κοινό των Iced Earth στην Ελλάδα όπου στηρίζει κάθε συναυλία του αγαπημένου του συγκροτήματος. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε στο ακέραιο και το Fuzz ήταν κατάμεστο, όπως συμβαίνει δηλαδή σε κάθε live των Iced Earth.

Οι Tidal Dreams ανέλαβαν το έργο του “warm up” και μπορώ να πω ότι ο κόσμος γούσταρε αρκετά το παραδοσιακό heavy metal με τα επικά & folk στοιχεία των παιδιών. Εμφανίστηκαν «δεμένοι» και άριστα στημένοι στη σκηνή, ήταν επικοινωνιακοί με τον κόσμο και η απόδοση τους αποτιμάται με ένα σαφέστατο θετικό πρόσημο. Αν μάλιστα είχαν και λίγο καλύτερο ήχο, τα πράγματα θα ήταν πιο ευνοικά για αυτούς. Highlight η εμφάνιση της γκάιντας από τον τραγουδιστή Νεκτάριο Σανταμούρη και τα συναυλιακά κομμάτια “Midnight Rider” & “King In The North”.

TidalDreams05

Είχε φτάσει η ώρα όμως για τους Iced Earth! Στις 10 παρά τέταρτο οι πρώτες νότες από το “Great Heathen Army” ακούγονται από τα ηχεία του Fuzz και η μπάντα κάνει την εμφάνιση της μέσα σε γενικό πανζουρλισμό! Από την αρχή είναι ξεκάθαρο ότι οι Iced Earth είναι σε μεγάλα κέφια (παρά το γεγονός ότι τους ταλαιπωρούσε μία ίωση, όπως μας είπε ο Jon Schaffer κατά τη διάρκεια μία συνέντευξης που κάναμε νωρίτερα) και ότι αυτή θα ήταν μία ακόμη φανταστική συναυλία! Και δεν διαψευστήκαμε! Το απόλυτο “Burning Times” ακούγεται στη συνέχεια και το Fuzz παίρνει φωτιά! Ο ήχος είναι κρυστάλλινος, ο Stu Block εντυπωσιακός και ο Jon Schaffer με μία λέξη απίστευτος! Το στακάτο παίξιμο στα ρυθμικά μέρη ήταν αψεγάδιαστο υπενθυμίζοντας μας ότι είναι το καλύτερο…δεξί χέρι στην κιθάρα μαζί με τον Hetfield!

IcedEarth001
Το δίωρο set των Iced Earth ικανοποίησε τους πάντες αφού περιελάμβανε κομμάτια από τα early days, από τα glory years και από την ύστερη περίοδο. Και δε νομίζουμε ότι οι παλιοκαραβάνες δεν εκστασιάστηκαν στο άκουσμα των “Last December”, “Travel In Stygian”, “Stormrider”, “Angels Holocaust” ή δεν τραγουδήσαμε με όλη μας τη δύναμη τα “I Died For You”, “Vengeance Is Mine”, “Watching Over Me” (αφιερωμένο στον Warrel Dane) και την τριλογία του “Something Wicked This Way Comes”! Από το τελευταίο studio album “Incorruptible” παρουσιάστηκαν τα “Black Flag”, “Raven Wing”, “Brothers”, “Seven Headed Whore”, “Clear The Way” (τι κομματάρα, Θεέ μου!) και το προαναφερθέν “Great Heathen Army” ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ακούστηκαν και τα “Dystopia” (υπερκομματάρα), “Dracula”. H έκπληξη για το Αθηναικό κοινό ήρθε μετά το τέλος και του encore όπου οι Iced Earth δεν έφυγαν από τη σκηνή και έπαιξαν το “The Hunter” (έπος)!

Οι Iced Earth ήταν, είναι και θα είναι μία σπάνια, διαχρονική αξία! Ήταν άλλη μία καταιγιστική εμφάνιση και δεν χρειάζεται να πούμε ότι και όλες τις επόμενες φορές θα είμαστε εκεί να στηρίζουμε αυτό το συγκρότημα!
Σάκης Νίκας

φωτο: Χρήστος Κισσατζεκιάν

IcedEarth013