Βασικός άξονας της βραδιάς το “Keeper Of The Seven Keys pt.II” άλμπουμ, το οποίο συμπληρώνει 30 χρόνια από την κυκλοφορία του το 2018 και φυσικά έπαιξε τεράστιο ρόλο στην άνθιση του Euro power metal και την εκτόξευση της Γερμανικής μπάντας. Η ροή του θρυλικού άλμπουμ δεν ακολουθήθηκε κατά γράμμα –όπως περίμενα-, αλλά τα τραγούδια του παίχτηκαν διάσπαρτα στο σετ των Keepers. Από το εναρκτήριο “Eagle Fly Free” το συγκρότημα έδειξε τα δόντια του με ενέργεια στο φουλ και πολύ χιούμορ κάθε δευτερόλεπτο του live. Μεγάλο ατού της μπάντας φυσικά η φωνάρα του Μιχάλη Λίβα που αποδίδει πολύ καλά την Kiske εποχή του συγκροτήματος.

KeeperOfJericho 7

Από εκεί και πέρα και οι υπόλοιποι είναι αξιέπαινοι για την προσπάθεια που καταβάλλουν γιατί μην ξεχνάμε πως οι tribute μπάντες είναι μια κατάθεση αγάπης και αφοσίωσης για το συγκρότημα στο οποίο αποδίδουν φόρο τιμής. Αν εξαιρέσουμε τον ντράμερ, που φαινόταν κάπως πιο σφιγμένος καθώς έπαιζε με ελάχιστες πρόβες αφού αντικαθιστούσε τον “regular” Χάρη Ζαμπούκο οι άλλοι τέσσερις δεν πιάνονταν με τίποτα με αμέτρητα χιλιόμετρα επάνω στη σκηνή, πόζες, χαβαλέ και συνεχές παιχνίδι με το κοινό, όπως αρμόζει σε οποιοδήποτε συγκρότημα παίζει σε κοινό. Περιορισμένος στις… επάλξεις στα αριστερά ο πληκτράς, Alex Griever Paf, ο οποίος όμως είχε σημαντικό ρόλο στο να δημιουργεί ατμόσφαιρα και να ρίχνει τα απαραίτητα ηχητικά εφέ.

KeeperOfJericho 35

Highlight του show η συμμετοχή της Χρυσώ Σταματοπούλου στο “We Got The Right”, αλλά και το κοινό που ανέβηκε πάνω για το κλείσιμο με το “I Want Out”. Φυσικά, οι άρτιες εκτελέσεις ύμνων των Helloween όπως τα “Halloween”, “Keeper Of The Seven Keys”, “March Of Time” κλπ δεν πέρασαν απαρατήρητες, ούτε όμως και τα δυο κομμάτια Gamma Ray που ακούστηκαν και αποτέλεσαν το κερασάκι στην… κολοκύθα! Τώρα, αν θέλουμε να είμαστε σχολαστικοί και αυστηροί θα μπορούσαμε να πούμε ότι το σόλο ντραμς θα μπορούσε να λείπει, αλλά πέραν τούτου κανένα άλλο παράπονο δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να βρεθεί.

KeeperOfJericho 5

Γενικά, οι Keepers Of Jericho είναι ένα πολύ αξιόλογο tribute, μια εγγύηση για το τι θα ακούσεις. Είναι ξεσηκωτικοί και ανεβαστικοί μεταδίδοντας εύκολα την καλή διάθεση τους που ούτως ή άλλως επιβάλλεται παίζοντας αυτούς τους power metal ύμνους με έντονο το χιουμοριστικό στοιχείο, σήμα κατατεθέν των Γερμανών.

Γιάννης Δόλας

Invitation, Eagle Fly Free, You Always Walk Alone, Dr. Stein, Rise And Fall, Don’t Run For Cover, Judas, Halloween, A Tale That Wasn’t Right, Drum Solo, We Got The Right, Savage, Warrior, Future World, Keeper Of The Seven Keys, Lust For Life (Gamma Ray), Save Us, March Of Time, Ride The Sky, Rebellion In Dreamland (Gamma Ray), I want Out

KeeperOfJericho 38

{galleryLiveReports/2017/KeepersOfJericho}{/gallery}