Η δεύτερη μέρα της φετινής έκδοσης του Ladies Of Metal festival περιλάμβανε τρία εγχώρια σχήματα και ένα από την Ισπανία. Οι Meden Agan έχουν δώσει διαπιστευτήρια εδώ και χρόνια, οι Disillusive Play έχουν εμφανιστεί ήδη σε τρεις από τις τέσσερις διοργανώσεις, ενώ το σχήμα της Marialena Trikoglou κάτω από το μικρό της όνομα (Marialena), είναι σαφώς πιο άγνωστο στο ευρύτερο κοινό και το festival ήταν μια καλή ευκαιρία για προβολή. Όσο για τη Barbara Black από την Ισπανία, θα τα πούμε λίγο παρακάτω.

Η Marialena με το σχήμα της βγήκαν στη μικρή σκηνή του club την προκαθορισμένη ώρα για μια σαραντάλεπτη, αξιοπρεπή εμφάνιση. Καλή η φωνή της τραγουδίστριας, καλοί μουσικοί, καλά κομμάτια από το χώρο του συμφωνικού metal χωρίς βέβαια κάτι που να ξεσηκώνει όπως και πολύ μέτρια η διασκευή του “Sahara” των Nightwish. Συνολικά πάντως το πρόσημο της εμφάνισης του opening act του festival, ήταν θετικό.

Η συνέχεια ανήκε στους Disillusive Play, ένα  ενδιαφέρον σχήμα που έδειξε ότι διαθέτει πλουραλισμό στο ρεπερτόριο του, ακούστηκαν κάποια πραγματικά καλά κομμάτια, δεν έλειψαν όμως κάποια τεχνικά προβλήματα λίγο μετά το ξεκίνημα της εμφάνισης τους. Η Antigoni είναι μια πολύ καλή τραγουδίστρια και γρήγορα έγινε πολύ αγαπητή στον κόσμο. Με ενθουσίασε δε, η εξαιρετική διασκευή του Come On Feel The Noize, τεράστια επιτυχία των Quiet Riot το 1983! Έπειτα από σαρανταπέντε περίπου λεπτά, οι Disillusive Play χειροκροτήθηκαν δικαιολογημένα.

Η Barbara Black με κέρδισε. Σκληρό metal από τους Ισπανούς, μου θύμισαν πρώιμους Battle Beast και ένα σύγχρονο rock and roll, ενώ κέρδισαν τον κόσμο με το εξαιρετικό performance και την εν γένει σκηνική τους παρουσία τομέας στον οποίο οι υπόλοιπες μπάντες υστέρησαν.  Η Barbara επέλεξε για διασκευή το “The Beautiful People” του Marilyn Manson, ίσως λίγο άκυρη επιλογή λόγω κάποιων δυσμενών συνθηκών που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Η εμφάνιση τους διήρκησε μία ώρα και για μένα ήταν η αποκάλυψη του festival.

Δύσκολα μπορώ να κρίνω την εμφάνιση των headliners του festival, Meden Agan. Από το ξεκίνημα του set τους, ο ήχος ήταν δεν ήταν καλός, άκουγα πολύ δυνατά των κιθάρα και τα drums ενώ το μπάσο με τα πλήκτρα ήταν σαν να μην υπήρχαν. Η φωνή της  Dimitra ακουγόταν καλά στα οπερετικά μέρη, στα υπόλοιπα χανόταν. Επειδή γνωρίζω την τραγουδίστρια, ξέρω ότι δεν τραγουδάει έτσι, άρα η ευθύνη πάει μάλλον αλλού. Οι Meden Agan πήραν το ρίσκο να παίξουν τρία κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο τους ο οποίος δεν έχει ακόμα ηχογραφηθεί, μου φάνηκαν καλά, αλλά όπως προείπα, ο ήχος δεν στάθηκε σύμμαχος τους. Το set της μπάντας διήρκησε κάτι λιγότερο από μια ώρα και στο τέλος κάλεσαν στη σκηνή τις τραγουδίστριες από τα προηγούμενα σχήματα για μια διασκευή του “Ever Dream”.

Έτσι έκλεισε το Ladies Of Metal 2022 με την υπόσχεση της Angels PR, διοργανώτριας εταιρείας, ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

Δημήτρης Καζαντζής