Λουιζιάνα, ποταμός Μισισιπής, σκοτεινές ιστορίες και θρύλοι, υπερυψωμένα μνήματα και παλούκια για να μην βολτάρουν οι σκελετοί όταν φουσκώνει το ποτάμι. Πικάντικα φαγητά, ιστορίες βουντού και τα πλάσματα του νερού, οι χαριτωμένοι αλιγάτορες, ο ήλιος έχει πέσει, και ακούς κάποιον να περπατάει πάνω στα ξεραμένα φύλλα… Εκεί, στον αμερικάνικο νότο λοιπόν, στήνουν το σκηνικό τους οι Αθηναίοι Manos Six and the Muddy Devil, ένα dark duo που, αφού μας άφησαν άφωνους στη συναυλία των Shattered Hope πριν λίγους μήνες, έρχονται τώρα να μας αποτελειώσουν με το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ τους.

Η σκοτεινή μουσική έχει πολλά πρόσωπα και εδώ θα βρεις αυτό που έχει επιλέξει το σχήμα και δεν είναι άλλο από τον συνδυασμό της dark americana με death country, ένας συνδυασμός που ξεκάθαρα καταφέρνει να ντύσει ωραία τις μαύρες ιστορίες τους για τον Εωσφόρο. Οι λιτές ενορχηστρώσεις τους είναι φτιαγμένες πάνω στο banjo, στα κρουστά και στο ακουστικό μπάσο και γίνονται εθιστικές με κάθε νέα ακρόαση. Ο Manos Six (φωνητικά, μπάντζο, κρουστά) και ο Stamos Abatis (ακουστικό μπάσο) είναι οι βασικοί συντελεστές αλλά δεν είναι μόνοι τους αφού με την απαραίτητη βοήθεια μια γυναικείας χορωδίας σε ένα κομμάτι, μιας κιθάρας ή μιας φυσαρμόνικας σε ένα άλλο προσδίδουν την απαραίτητη ποικιλία στην ακρόαση.

Οι δέκα πρωτότυπες συνθέσεις ακολουθούν τη λογική ενός story telling σεναρίου με τη μουσική να πηδάει από gospel ελεγείες σε παραδοσιακά τραγούδια (κυρίως στους στίχους κάποιων κομματιών) με το τελικό αποτέλεσμα να είναι όσο σκοτεινό χρειάζεται χωρίς την ευκολία της ηχητικής ακρότητας άλλων πιο extreme μουσικών στυλ (που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την κιθαριστική παραμόρφωση) και ευτυχώς το κάνει χωρίς να ξενίσει. Τραγούδια για τον θάνατο λοιπόν, πάνω σε μια ιδιαίτερη μουσική πρόταση που χωρίς να πρωτοτυπεί, καταφέρνει να σε κερδίσει εύκολα μέσα στα 32 λεπτά που διαρκεί το άλμπουμ και να σε ταξιδέψει μέσα από τη λάσπη των τόπων που περιγράφει.

Πέρα από την ψηφιακή κυκλοφορία η FYC Records κυκλοφορεί το άλμπουμ σε κασέτα ενώ το φθινόπωρο θα βγει και σε cd.