Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του με το eonmusic ο David Coverdale αποκάλυψε πληροφορίες για την επανακυκλοφορία του άλμπουμ “Restless Heart”, αλλά και του άλμπουμ που είχε κυκλοφορήσει το 1993 με τον Jimmy Page.

«Ολοκληρώνοντας το σόλο άλμπουμ του 1997 ο νέος διευθυντής της EMI με κάλεσε στο Reno και μου είπε πως η εταιρεία ήθελε να είναι ένα Whitesnake άλμπουμ. Εγώ τους είπα «είναι τρέλα, κάποια κομμάτια είναι μεν πολύ rock, αλλά τα περισσότερα είναι πιο soulful». Οπότε, έκαναν ό,τι μπορούσαν στη μίξη και στο τέλος αποφάσισαν να το ονομάσουν “David Coverdale & Whitesnake”. Έτσι, ανεβάσαμε τις κιθάρες του Adrian Vandenberg και τα τύμπανα και τελικά εγώ, δυστυχώς, δεν ήμουν ικανοποιημένος από το mastering. Οπότε, για μένα ήταν μια αγχώδης κατάσταση αυτός ο δίσκος».

«Το πειράζουμε λοιπόν στο στούντιο και θα γίνει master σύντομα για βινύλιο. Το Box set του θα βγει τον Μάιο ή Ιούνιο της νέας χρονιάς και μόλις κυκλοφορήσει θα είναι υπό το όνομα των Whitesnake, κι όχι αυτή η γελοιότητα “David Coverdale & Whitesnake”. Το έχουμε εμπλουτίσει τόσο πολύ με τον Joel Hoekstra και τον Derek Sherinian, που έχει γίνει πολύ πιο σκληρό, πολύ περισσότερο στο ύφος των Whitesnake. Δεν υφίσταται πια σύγχυση ότι είναι μισό σόλο άλμπουμ μου.

Σας περιμένει μια ακόμα έκπληξη, καθώς μιλάω με τον Jimmy Page και θα κάνουμε remaster το άλμπουμ (Coverdale Page του 1993) και έχουμε ένα μάτσο τραγούδια που δεν έχουν κυκλοφορήσει, ενώ είχαμε μαγνητοσκοπήσει το μεγαλύτερο μέρος από τις πρόβες, το γράψιμο των τραγουδιών και των ηχογραφήσεων, όπως και τις συναυλίες στην Osaka, οπότε θα έχει μπόλικο έξτρα περιεχόμενο. Αλλά, του πρότεινα επίσης να κάνει μια δική του μίξη στο άλμπουμ κι εγώ μια δική μου. Ώστε οι οπαδοί να έχουν και την οπτική του Jimmy Page και τη δική μου».

Για να μην σας τρέχουν τα σάλια από τώρα, απλά να ενημερώσουμε πως η επανέκδοση του “Coverdale Page” πάει για το… 2023, ώστε να συμπίπτει και με τη σχετική επέτειο…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ…