Παρακολουθώ τη διαδρομή των Saliva από το 2003 και αν εξαιρέσω το “Survival of the Sickest” όλοι οι υπόλοιποι δίσκοι τους είναι όλοι από πολύ καλοί ως ακόμη και εντυπωσιακοί. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν επιλέξει μία περισσότερο εμπορική ή αν προτιμάτε μελωδική προσέγγιση στις συνθέσεις τους (σε ύφος Nickelback και Puddle of Mudd) παραμερίζοντας σχεδόν ολοκληρωτικά τις nu metal καταβολές τους. Το “Under Your Skin” δεν αποτελεί εξαίρεση αφού περιλαμβάνει μονάχα δύο τραγούδια στο παλιό ύφος των Saliva. Αναφέρομαι στα “Badass” και “Burn It Up” που θυμίζουν την ατμόσφαιρα κλασικών κομματιών όπως τα “Click Click Boom” και “Superstar”.

Θα έλεγα ότι το “Under Your Skin” είναι το αδερφάκι του “Blood Stained Love Story” όσον αφορά στη μελωδική του πλευρά αφού τα κομμάτια σου μένουν με τη μία ενώ για μία ακόμη φορά η παραγωγή είναι απλά καταπληκτική! Θεωρώ ότι στα 15 σχεδόν χρόνια που έχουν διανύσει οι Saliva έχουν αποδείξει ότι δίκαια θεωρούνται σαν ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της σύγχρονης Αμερικάνικης σκηνής.

Highlight: Οι φίλοι των Motley Crue και των Sixx: A.M. ας ψάξουν λίγο το trivia στο δίσκο του 2003 των Saliva με τίτλο “Back Into Your System”.
 

Tags