Δεν ξέρω πόσο ενδιαφέρει μία live κυκλοφορία από τον Sebastian Bach. Μεταξύ μας, και δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, ούτε μία κανονική studio κυκλοφορία του παρουσιάζει πλέον κανένα ενδιαφέρον. Και για να μην παρεξηγούμαι, το ίδιο ισχύει και για τους Skid Row, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν εδώ και χρόνια ότι μπορούν να συνεχίσουν χωρίς τον Bach. Δυστυχώς για αυτούς, ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη τόσο στον Bach όσο και στους Skid Row αφού οι δουλειές τους είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων απλώς OK. Αυτή είναι η αλήθεια…εκτός αν πιστεύετε ότι φτάνουν στο επίπεδο των δύο πρώτων δίσκων των Skid Row. Εδώ δεν το πιστεύει ο ίδιος ο Bach και το αποδεικνύει περίτρανα με το live αυτό album!

Τι εννοούμε; Το “Abachalypse Now” περιλαμβάνει δύο c.d. Το ένα αποτυπώνει την εμφάνιση του Bach στο περσινό Hellfest και το άλλο μία εμφάνιση στο L.A. Από τα 12 συνολικά κομμάτια στα δύο c.d. (γιατί απλούστατα πολλά είναι κοινά και στις 2 εμφανίσεις), τα 8 είναι από τα δύο πρώτα Skid Row albums…I rest my case (που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί). Για την ιστορία να πούμε ότι η ενέργεια και η διάθεση του Bach είναι διάχυτη αλλά αν και γουστάρουμε που το live c.d. είναι (σχεδόν) απείραχτο εντούτοις η παραγωγή είναι μετριότατη, ξερή και δεν είναι ο,τι καλύτερο να ακούς τον πρώην τραγουδιστή των Skid Row να σταματάει –και καλά εκτός προγράμματος- τη συναυλία για να ξεσηκώσει τον κόσμο.  Όσον αφορα, δε, τις εκτελέσεις των κλασικών κομματιών…κανένα σχόλιο αφού η φωνή του Bach έχει «σπάσει» και σαν άλλος Paul Stanley δεν κάνει τίποτα για αυτό.

Η ουσία είναι μία: αν δεν προχωρήσουν σε ένα reunion τα δύο αντικρουόμενα μέρη, τότε τόσο οι Skids όσο και ο Bach είναι καταδικασμένοι να κινούνται σε μία μόνιμη μετριότητα!

Highlight: Κυκλοφορεί και ειδική έκδοση του live με DVD…για όσους/όδες επιθυμούν το οπτικό σκέλος της εν λόγω κυκλοφορίας.