Στο…σκυλόσπιτο λοιπόν, ονόματι Gazi Music Hall, στο ίδιο σανίδι που συνήθως φιλοξενεί τις…άριες της λαικής σκηνής του τόπου μας, ορίστικε να λάβει χώρα η εξ’ αναβολής εμφάνιση των εγκαθιδρυτών του gothic rock, παγκοσμίως.
Για αρχή, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και ν’ ακούσουμε μια αρκετά ενδιαφέρουσα μπάντα από το χώρο το post punk. Οι Mani Deum, με μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση άρεσαν στο κοινό που με έναν πρόχειρο υπολογισμό ίσως και να ξεπερνούσε τις 3.000 κόσμου και δικαιολόγησαν τη θέση των υποστηρικτών των headliners.

ManiDeum

Στις 22.30′ και μετά από σύντομη εισαγωγή, ο κόσμος ξεσηκώνεται κάτω από τους ήχους του “More” σε μια λίγο διαφορετική από την original εκτέλεση. O Andrew Eldritch και οι συνεργάτες του δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση με εξαιρετικό performing το οποίο υποβοηθούμενο από ένα επίσης εξαιρετικό light show δίνει στη σκηνή των The Sisters Of Mercy την εικόνα που τους αρμόζει. Μοναδική (κυριολεκτικά) παραφωνία, είναι ο ήχος, ο οποίος στον εξώστη τουλάχιστον όπου βρισκόταν ο γράφων ήταν αρκετά μουντός, μπουκωμένος θα έλεγα, για αρκετή ώρα. Δεν είναι αυτοί οι χώροι για τέτοιες συναυλίες. Το συναίσθημα που έπρεπε να βγαίνει από μια τέτοια εμφάνιση το έδωσε η ίδια η μπάντα, ο χώρος δε βοηθούσε και έδινε την εντύπωση ενός…gala.

Sisters002

Στο εννενηντάλεπτο set που ακούσαμε υπήρχαν πολλά κομμάτια, είκοσι δύο τον αριθμό, έλειψαν ωστόσο τα “Black Planet”, “Marian” και “Walk Away” τα οποία είναι από τα αγαπημένα του ελληνικού κοινού, ενώ αντίθετα ακούστηκαν όλα σχεδόν τα λεγόμενα hits όπως “Alice”, “Detonation Boulevard”, “No Time To Cry”, “Temple Of Love”, “Lucretia My Reflection”, “Vision Thing”, “This Corrosion” που έκλεισε και το show και που ξεσήκωσαν το διψασμένο όπως αποδείχθηκε κοινό. Αξίζει αναφοράς επίσης η εκτέλεση του”Jihad”, κομμάτι από την εποχή που ο Eldritch είχε σχηματίσει τους Sisterhood.

Sisters003

Ήταν μάλλον η καλύτερη εμφάνιση των The Sisters Of Mercy από εκείνη του Ιουλίου του 1997 στο γήπεδο της Ριζούπολης, στα πλαίσια του Rockwave Festival και εύχομαι να μην ήταν και η τελευταία. Έχουν πολύ κόσμο άλλωστε εδώ…
Δημήτρης Καζαντζής

Setlist: More, Ribbons, Crash And Burn, Doctor Jeep/Detonation Boulevard, Body Electric, Amphetamine Logic, Alice, Arms, No Time To Cry, Gift That Shines (Red Lorry Yellow Lorry cover), Dominion/Mother Russia, Summer, Jihad, Valentine, Flood II, Something Fast, Lucretia My Reflection, Vision Thing, First And Last And Always, Temple Of Love, This Corrosion

Sisters004

{gallerySisters_Of_Mercy}{/gallery}{gallerySisters_Of_Mercy}{/gallery}