Ξέρετε ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα στην παρουσίαση του νέου δίσκου των Skid Row; Να μπορέσεις να αξιολογήσεις τα νέα κομμάτια χωρίς να έχεις στο μυαλό σου το παρελθόν ή να μπεις στη διαδικασία συγκρίσεων. Τουλάχιστον εγώ, προσωπικά, αντιμετώπισα το συγκεκριμένο πρόβλημα, αφού οι Skids αποτελούν μεγάλη αδυναμία ενώ έχω εκφράσει στο παρελθόν τον προβληματισμό μου για την πρόσληψη του Erik Gronwall στο συγκρότημα. Μην επαναλαμβανόμαστε όμως και ας πάμε να δούμε τι λέει ο νέος δίσκος των Skid Row…

Καταρχάς, δεν σχολιάζω τον άστοχο τίτλο αφού όλοι ξέρουμε ότι λείπουν δύο βασικά μέλη από τη συμμορία των 80ς. Το προσπερνάμε όμως. Το “The Gang’s All Here” είναι με μεγάλη άνεση ο καλύτερος δίσκος των Skids μετά το “Slave To The Grind”…όχι ότι ήταν και πολύ δύσκολο αυτό αλλά λέμε τώρα. Ο Erik είναι πολύ καλός και βγάζει χαρακτήρα χωρίς φυσικά να διαθέτει τον αέρα του Sebastian Bach αλλά δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε. Τα κομμάτια σου βγάζουν κάτι πολύ αυθεντικό και αμέσως καταλαβαίνεις ότι η πλειονότητα αυτών διαθέτουν την ποιοτική στόφα που θα έπρεπε να έχει κάθε δίσκος των Skid Row. Οι Rachel Bolan και Snake Sabo ξέρουν τι θέλουν να ακούσουν όλοι οι οπαδοί της μπάντας και καταθέτουν ακριβώς τέτοιου είδους τραγούδια. Ειδικά τα “Hell or High Water”, “When The Lights Come On”, “Resurrected” και το ομώνυμο κομμάτι θυμίζουν άνετα ατμόσφαιρα πρώτου δίσκου και αυτό μόνο καλό είναι. Θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς τα “Time Bomb” και “October’s Song” αλλά ας μην είμαστε γκρινιάρηδες…βρισκόμαστε, άλλωστε, στο 2022!

Το “The Gang’s All Here” σηματοδοτεί μία επιστροφή για τους Skids. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Ωστόσο, είναι ένας δίσκος που διαθέτει μεν ορισμένα καλά (ως πολύ καλά) τραγούδια τα οποία όμως δεν σε «αναγκάζουν» να τρέξεις να αγοράσεις το δίσκο. Ίσως ζητάω πολλά και αδυνατώ να συμβιβαστώ με διάφορα πράγματα που αποτελούν τη νέα πραγματικότητα για μία από τις πιο αγαπημένες μου μπάντες. Πρέπει, όμως, πάντα να είσαι απαιτητικός…ειδικά στις μέρες μας και ειδικά με τις πολύ αγαπημένες σου μπάντες. Καλός δίσκος. Ως εκεί.

Highlight: Ωραίο εξώφυλλο πάντως.