Ακούγεται απίστευτο αλλά αυτό είναι το πρώτο προσωπικό album του Steve Augeri! Αν εξαιρέσουμε ορισμένα μεμονωμένα κομμάτια που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στο παρελθόν μέσω των γνωστών ψηφιακών πλατφόρμων, εδώ έχουμε συγκεντρωμένα 11 από τα καλύτερα AOR/melodic rock κομμάτια που έχει γράψει και έχει ερμηνεύσει ποτέ ο Augeri. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό –δεδομένου και του πλούσιου βιογραφικού του τραγουδιστή- αλλά πιστέψτε με, αυτή είναι η αλήθεια. Ο πρώην, λοιπόν, τραγουδιστής των Tall Stories, Tyketto και φυσικά των Journey μπορεί να άργησε να κυκλοφορήσει solo album αλλά η αναμονή όχι μόνο άξιζε αλλά με εξέπληξε ευχάριστα καθώς ήρθε από το πουθενά…

Το “Seven Ways ‘Til Sunday” είναι ένα αψεγάδιαστο σύνολο AOR συνθέσεων. Είναι ένα album που δε νοιάζεται για μόδες, μοντέρνες παραγωγές και πειραματισμούς. Ο Augeri γνωρίζει πολύ καλά, άλλωστε, τι θέλουν οι οπαδοί από αυτόν και εκείνος ακολούθησε τη λογική αλλά και την καρδιά του. Ο δίσκος ακούγεται σα να έχει ηχογραφηθεί στις αρχές του 21ου αιώνα με μία ζεστή παραγωγή (αν εξαιρέσουμε το “Drive” που έχει επαναμιξαριστεί) και με διάφορα pop/rock, melodic rock, country rock στοιχεία που κάνουν ακόμη καλύτερο και πιο ποικίλο το τελικό αποτέλεσμα. Η συνθετική συνεισφορά των Neal Schon στο “Desert Moon” και Jonathan Cain στο “Never Far From Home” αφήνει πίσω μία αναπόφευκτη Journey πινελιά που μόνο ευπρόσδεκτη είναι από όλους μας. Ειδικά το δεύτερο είναι για μένα προσωπικά ένα από τα δύο highlights του δίσκου (το άλλο είναι το “If You Want” λόγω ΚΑΙ της παρουσίας σαξόφωνου!) αφού μου θυμίζει πολύ Rod Stewart.

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που ο Steve Augeri επέστρεψε στη δισκογραφία και το καλοκαίρι ετοιμάζει μία μεγάλη περιοδεία με τους Bret Michaels, Night Ranger κ.α. Το πραγματικό AOR χρειάζεται τον Augeri και ελπίζω ο ίδιος να ανέκτησε το ενδιαφέρον του αφού το “Seven Ways ‘Til Sunday” είναι ένα εξαιρετικό από κάθε άποψη album.

Highlight: Η μπάντα του Augeri που ηχογράφησε στο δίσκο αποτελείται από μέλη των θρυλικών Valentine…