Οι Sunburst είναι ένα συγκρότημα από τη Λάρισα που σχηματίστηκε το 2010 και αυτό είναι το ντεμπούτο του με τίτλο “Fragments OF Creation”.

Μέσα από δέκα κομμάτια που συνολικά διαρκούν 56 λεπτά φαίνεται ξεκάθαρα ότι το μονοπάτι που βαδίζουν τα παιδιά είναι αυτό του μελωδικού μέταλ που κατευθύνεται προς το progressive. Το κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό με μια πιασάρικη μελωδία στο ρεφρέν και εξαιρετική φωνητική απόδοση, ενώ οι κιθάρες πραγματικά αγκαλιάζουν τις συνθέσεις, ενώ τα τύμπανα κινούνται σε κανονικό και πιο αργό τέμπο. Ο Έλληνας master-κιθαρίστας Gus Drax ξεδιπλώνει το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία του με κάθε σόλο.

Τραγούδια όπως τα “Out Of The World”, “Reincarnation” και “Break The Core” εκφράζουν στον ακροατή την άριστη τεχνική του συγκροτήματος που κορυφώνεται στα υπέροχα μελωδικά ρεφρέν και τα σόλο. Το ορχηστρικό “Beyond The Darkest Sun” επιτρέπει στον Gus να κάνει επίδειξη δύναμης και να προσφέρει απλόχερα συγκινήσεις στους οπαδούς του. Το άλμπουμ ολοκληρώνεται με το επικό 13λεπτο “Remedy Om My Heart” που στα αυτιά μου ακούστηκε σαν μια περίληψη ολόκληρου του άλμπουμ αποκαλύπτοντας μικρές αλλά σημαντικές πινελιές, όπως κάποιες ενορχηστρώσεις του John K (Biomechanical, The Scintilla Project), οπερετικά φωνητικά, δεύτερες φωνές από την Μίνα Γιαννοπούλου και την Astrous και (το επαναλαμβάνω) κιθαριστικά σόλο που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Το άλμπουμ απλά είναι τρομερό! Αναρωτιέμαι που ήταν αυτή η μπάντα τόσο καιρό! Κάθε τραγούδι προσφέρει μοναδικά συναισθήματα και μόλις τελειώσει το άλμπουμ θες να το ακούσεις ξανά και ξανά.