Οι Taake είναι από αυτές τις μπάντες, που από τη δημιουργία τους στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα, παίζουν με εντυπωσιακή συνέπεια παραδοσιακό νορβηγικό black metal. Προσωπικά δεν μου ήταν ποτέ αδιάφοροι, καθώς η μουσική τους μου φέρνει μια ανεπιθύμητη κατάθλιψη, τόσο ανεπιθύμητη που ακόμα κι αν έχω μελαγχολική διάθεση, ποτέ κάποιο cd των Taake δεν είναι η επιλογή μου. Έλα όμως που το “Noregs Vaapen” μου αλλάζει τα δεδομένα…. Και μάλιστα σε βαθμό που θεωρώ ότι μιλάμε για μια από τις καλύτερες δουλειές με προέλευση τη Νορβηγία, για φέτος τουλάχιστον.
 
Στην ουσία το μόνο που έκανε ο Hoest είναι να προσθέσει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το banjo, το μαντολίνο, το black n’ roll, τα κλασικά rock κιθαριστικά σόλο και τα stoner riff-ακια. Αρκετοί blacksters  υπέκυψαν στον πειρασμό του πειραματισμού στο παρελθόν, πολύ λίγοι όμως κατάφεραν κάτι αξιοπρεπές. Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι ακόμη και με όλα αυτά τα στοιχεία, ακόμη και με μια πιο καθαρή παραγωγή, ακούς στην ουσία και πάλι υψηλού επιπέδου παραδοσιακό black metal και όχι post-black, όπως θα περίμενε κανείς, ενδεχομένως.

…Και κάτι που μιλάει από μόνο του: εκτός από τον Hoest, έβαλαν το χέρι τους και οι Nocturno Culto, Demonaz, Attila Csihar, Skagg (Gaahlskagg, Deathcult) και Bjørnar Nilsen (Vulture Industries).  

Highlights:  “Du Ville Ville Vestland” και “Helvetesmakt”

Tags