Έχοντας κάνει ένα εντυπωσιακό come back από το 2008 με τα “The Formation Of Damnation” και “Dark Roots Of Earth” οι Αμερικανοί thrashers μας παρουσιάζουν ζωντανά τους Testament του σήμερα. Ποιοί είναι αυτοί; Είναι οι Testament της πρώτης περιόδου και βασικά μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, με την προσθήκη της εμπειρείας και της απόλυτης ωρίμανσης.

Μιλάμε άλλωστε για την original αλλά και κλασσική σύνθεση του σχήματος εκτός από την θέση του drummer όπου τώρα πίσω από τα τύμπανα βρίσκεται ο Gene Hoglan αντί του Louie Clemente.

Αυτά αποτυπώνονται ξεκάθαρα τόσο ακουστικά όσο και οπτικά στο “Dark Roots Of Thrash”.  Το DVD αυτό με τη συνοδεία δύο CD, αφορά την εμφάνιση των Testament στο Paramount Thearte, στο Huntington της Νέας Υόρκης  στις 15 Φεβρουαρίου της χρονιάς που διανύουμε.

Η συναυλία αυτή αποτελεί μέρος της περιοδείας για την προώθηση του “Dark Roots Of Earth” από το οποίο οι Testament έχουν συμπεριλάβει στο set list τα τέσσερα πρώτα κομμάτια.

Η ζωντανή αυτή εμφάνιση των Testament πραγματικά εντυπωσιάζει τόσο με το δυναμισμό των μουσικών όσο και με τις ερμηνείες των καινούργιων αλλά και των εξέχαστων στιγμών του παρελθόντος, “Practice What You Preach”, “Trial By Fire”, “Into The Pit”, “New Order”, “DNR”, “Over The Wall”….ξέρετε… Οι λήψεις επίσης είναι πολύ καλές και πολύ κοντά στις ανάγκες του θεατή, με πολλά πλάνα από τον κόσμο που είχε κατακλύσει τον χώρο.

Στο περιθώριο της ζωντανής εμφάνισης των Testament, στα extra που λέμε, υπάρχει το video clip του  “Native Blood” από το “Dark Roots Of Earth” καθώς και ένα ολιγόλεπτο footage με backstage στιγμιότυπα από την εν λόγω περιοδεία.

Θεωρώ το ““Dark Roots Of Thrash” απαραίτητη αγορά για τους φίλους του thrash ενώ θα ήθελα να σημειώσω ότι κυκλοφορεί και σε μια πανέμορφη συσκευασία με σιδερένια θήκη.

Δημήτρης Καζαντζής

https://www.youtube.com/watch?v=B81K2qKF-1M