Δεν είμαι σίγουρος για τη γεύση που μου αφήνει ο Uli Jon Roth με την τάση του να διασκευάζει τα διαμάντια των Scorpions την περίοδο που ήταν μέλος τους εδώ και κάποια χρόνια. Αυτή η περίοδος είναι η αγαπημένη μου των Scorpions και την έχω πραγματικά πολύ ψηλά, όπως επίσης, θεωρώ το “Tokyo Tapes” το υπερκολοσσιαίο live album όλων των εποχών!

Αυτή εδώ η κυκλοφορία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επετειακή αλλά και νοσταλγική. Τριανταεπτά ολόκληρα χρόνια μετά την εμφάνιση των θρυλικών Γερμανών στο Nakano Sun Plaza Hall του Tokyo από την οποία προήλθε το μεγαλειώδες “Tokyo Tapes” και στον ίδιο ακριβώς χώρο, ο τεράστιος πρώην κιθαρίστας τους εμφανίζεται με το προσωπικό του σχήμα και αποδίδει το ίδιο σχεδόν set με έναν “πιο δικό του” τρόπο.

Τα κομμάτια είναι τα ίδια τα περισσότερα, με την προσθήκη των “Longing For Fire”, “Sails Of Charon”, “The Sun In My Hands”, “Virgin Killer”, “Rainbow Dream Prelude”, “I’ve Got To Be Free” και “Crying Days” σε σχέση με τη remastered έκδοση του 2015 που είναι και η πιο πλήρης, ενώ στο τέλος δε παραλείπει τις αγαπημένες του διασκευές των “All Along The Watchtower” και “Little Wing”. Εντύπωση πάντως μου προκάλεσε η απουσία του “Drifting Sun”, του πρώτου κομματιού που έγραψε με τους Scorpions και που μέχρι σήμερα έπαιζε ανελλιπώς στις εμφανίσεις του.

Ως προς αυτό που μένει ακούγοντας το “Tokyo Tapes Revisited” είναι κάτι που δεν πρέπει να μας βάλει σε διαδικασία σύγκρισης με το αριστούργημα του 1978. Προφανώς και αυτό που ακούμε δεν είναι Scorpions. Είναι αξιοπρεπέστατες διασκευές των Scorpions με τη σφραγίδα του πρώην κιθαρίστα τους να είναι ξεκάθαρη, να προσθέτει τις δικές του πινελιές εκεί που πρέπει αλλά χωρίς να αλλοιώνει την αισθητική των τραγουδιών. Παραμένει πάντως ο προβληματισμός που έχω εκφράσει και στο παρελθόν για τον τραγουδιστή, αν και εδώ εμφανίζεται κάπως καλύτερος. Δεν ψάχνω για νέο Klaus Meine εννοείται, αλλά οι απαιτήσεις αυτών των κομματιών είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Το “Tokyo Tapes Revisited – Live In Japan” κυκλοφορεί και σε DVD / Blue Ray DVD αλλά και σε ένα περιορισμένης έκδοσης box set με τέσσερα βινύλια, τέσσερα DVD, δύο c.d. ένα βιβλίο ένα t-shirt, μπρελόκ και όλα όσα χρειάζονται για να βάλει κανείς το χέρι βαθιά στην τσέπη, θεωρώ όμως ότι για τους φίλους του Roth αλλά και των Scorpions αξίζει να το κοιτάξουν.