Οι Γερμανοί Victory είναι παλιές καραβάνες στο χώρο. Κατά πάσα πιθανότητα, οι παλιότεροι τους θυμούνται σαν όνομα (και ενδέχεται να έχουν και κάποιο album στη δισκοθήκη τους) ενώ οι νεότεροι μάλλον αγνοούν την ύπαρξη τους. Δε νομίζω, βέβαια, ότι και οι ίδιοι οι Victory στοχεύουν στη νέα γενιά ακροατών αφού και η ίδια η μουσική τους παραπέμπει στις κλασικότροπες 80ς μουσικές φόρμες.

Το “Don’t Talk Science” δεν παρουσιάζει καμιά καινοτομία (την αφήνουμε για τους Dream Theater αυτή…) και είναι ένα hard n’ heavy μελωδικό album με μία σύγχρονη παραγωγή…meat and potatoes, που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Στα πολύ θετικά είναι η φωνή του δικού μας Jiotis Parcharidis και φυσικά η παρουσία των Tommy Newton και Herman Frank. Στα αρνητικά η αχρείαστη διασκευή στο “I’m So Excited” (Pointer Sisters) που νομίζω ότι το είχε επιχειρήσει και ο Frank στο σχήμα που έχει φτιάξει με τη γυναίκα του…

Νομίζω ότι το album των Victory διατηρεί την παράδοση της δισκογραφίας των Γερμανών…δηλαδή, ωραία albums που γουστάρεις να τα ακούς αλλά όχι και να τα…λιώνεις.

Highlight: Η άχρηστη πληροφορία…στα 80ς οι Victory κυκλοφόρησαν 4 studio albums, στα 90ς 3 studio albums, στα 00ς 2 studio albums…και σε αυτή τη δεκαετία είναι το πρώτο…και ας ελπίσουμε όχι το τελευταίο.
 

Tags