Όταν οι Σουηδοί δημιουργούν progressive μουσική, τότε αξίζει να χαθείτε στις μελωδικές θάλασσές τους. Μια και το ρίξαμε στο υγρό στοιχείο, μην ξεχνάτε πως είναι ο μοναδικός λαός που κατάφερε να πάρει ένα εντελώς πανηλίθιο ναυτικό ατύχημα (The Vasa) και να το μετατρέψει σε ένα εντυπωσιακό μνημείο που του αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια κορώνες κάθε χρόνο.
 
Οι Wolverine εφορμούν έξι χρόνια μετά το “Still” και η μουσική τους είναι πραγματική μουσική στα αυτιά μας. Εξαιρετικών προδιαγραφών θέματα, πότε ηλεκτρικά (full band) και πότε με τα βασικά (φωνή, πιάνο, τσέλο), μια έκδηλη μελαγχολία και ένας οπτιμισμός μέσα από γκρίζες ανησυχίες. Η φωνή είναι ζεστή, στα πρότυπα των σχημάτων και παραπέμπει στις υπόλοιπες Σουηδικές μπάντες του ιδιώματος. Τα παιδιά δεν κολλάνε να παίξουν μια ουράνια μπαλάντα (What remains) και στη συνέχεια να το τρέξουν και να πρεσάρουν, π.χ. με το “In memory of me” και το μαγικό – πέντε χρόνων – κουπλέ του…
 
Ηχογραφημένο σε διάφορα μέρη και σημεία της Σουηδίας και επεξεργασμένο από δύο φυσιογνωμίες στο χώρο, τον Jacob Hansen (μίξη) και τον Eroc (mastering), το “Communication lost” είναι μια ηλεκτρική οδύσσεια, έτσι όπως ίσως θα την ονειρευόταν η Kate Bush, είναι το πλοίο με την κίτρινη σημαία, είναι το διάστημα με νότες… Η συναισθηματική φόρτιση είναι τρομερή, η μπάντα ξέρει να γράφει κομμάτια που μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά… Ευτυχώς που το συγκρότημα δεν τα παράτησε, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του, πριν τρία-τέσσερα χρόνια.
 
Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του drummer της παρέας, Marcus Losbjer, με τον μπασίστα Thomas Jansson να συνεισφέρει με μερικές πολύ ωραίες – όπως διαβάζουμε – φωτογραφίες!

Tags