Ξεκινάω με αυτόν τον τρόπο για να τονίσω τα άλματα των Αμερικανών τα τελευταία χρόνια και ότι σήμερα βρίσκονται στην κορυφή του παγκόσμιου metal, άσχετα αν κάπου στα Βαλκάνια δεν έχουν πάρει πρέφα τι παίζεται στο διεθνές μουσικό στερέωμα.

Της εμφάνισης των Avenged Sevenfold, προηγήθηκαν αυτές των Device του David Draiman και των Five Finger Death Punch τις οποίες δυστυχώς δεν πρόλαβα, ερχόμενος με…τα πόδια στον σβέρκο από την Ουαλλία.
 

Είκοσι λεπτά πριν βγούν οι headliners της βραδιάς, το Wembley Arena ήταν γεμάτο με τον κόσμο (νεαρό στην πλειοψηφία του) να ανυπομονεί. Στα ηχεία ακούγεται το “Back In Black” και στη συνέχεια οι πρώτες νότες του “Shepherd On Fire”. To Wembley” έχει πάρει στην κυριολεξία φωτιά! Πραγματικά, δεν έχω δει ξανά τόσες φωτιές πάνω σε σκηνή συναυλίας. Στο πάνω μέρος στης σκηνής δεσπόζει μια τεράστια νυχτερίδα – νεκροκεφαλή (trademark του συγκροτήματος) φλεγόμενη κατά το μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας, αλλά και το background της σκηνής είναι διαρκώς στις φλόγες.  Ο κόσμος συνοδεύει κάθε στίχο του M. Shadows και κάθε νότα της υπόλοιπης μπάντας. Τέσσερα κομμάτια από το ολοκαίνουργιο “Hail To The Kill” αλλά και από ολόκληρη τη δισκογραφία της μπάντας, αποτέλεσαν ένα πολύ ισοροπημένο set που συνδυάστηκε από ένα απίστευτο performing. Το συγκρότημα για εκατό λεπτά, έκανε και τους πιο δύσπιστους να καταλάβουν γιατί βρίσκεται τόσο ψηλά, δυστυχώς για κάποιους, καθόλου τυχαία…
 
Λίγο πριν ξεκινήσει το encore, o Shadows ρώτησε το κοινό “Είναι Κυριακή σήμερα, δεν έχετε σχολείο αύριο;” για να πάρει ένα μακρόσυρτο “Nooooooo!!!!!” από τον κόσμο και να κλείσει τη συναυλία με τα “Chapter Four” και “Unholy Confessions” μέσα σε πραγματικό πανδαιμόνιο.

Θα θεωρήσω αυτή την εμφάνιση των Avenged Sevenfold ως δείγμα του υψηλού επιπέδου της μπάντας που βρίσκεται στην καλύτερη της περίοδο, ενώ κορυφαίες στιγμές θα επιλέξω τα Hail To The King”, “Buried Alive” όταν και ο Zacky Vengeance έσπασε την κιθάρα του και το εκπληκτικό, του οποίου το τελείωμα του ρεφραίν έκανε τον κόσμο να ουρλιάζει: “Your Fucking Nightmare”!

Δημήτρης Καζαντζής

Setlist: Shepherd On Fire, Critical Acclaim, Welcome To The Family, Hail To The King, Doing Time, Buried Alive, Fiction, Nightmare, This Means War, Aftrerlife, guitar & drum solo, Requiem, Bat Country, Chapter Four, Unholy Confessions