Οι Barb Wire Dolls είναι μια μπάντα, παράδειγμα για κάθε νέο μουσικό. Έφυγαν από τη χώρα τους πουλώντας ότι είχαν και δεν είχαν για να βγάλουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια για την Αμερική. Εκεί, παρά τις δυσκολίες, τα κατάφεραν. Λίγο πριν την απίστευτη εμφάνιση τους στην Αθήνα, μιλάμε με την δυο φορές απίστευτη τραγουδίστρια της μπάντας. Η Isis Queen, δε μασάει τα λόγια της. Την ενδιαφέρει να ζήσει το όνειρο της, αγνοώντας το τι γίνεται στον κόσμο. Φωνάζει, “ζήσε”, “κυνήγα”, “πιάσε”, μιλάει με αμεσότητα, πάντα στο δεύτερο ενικό πρόσωπο! Συνέντευξη: Δημήτρης Καζαντζής

_x000D_
_x000D_

Rockpages.gr: Πως κυκλοφορείς έξω με τέτοιο όνομα;BarbWireDolls02

_x000D_

Isis Queen: Αυτό είναι το όνομα μου. Τώρα και να το αλλάξω, δε θα σημαίνει πως θα είμαι καλύτερη από όλους αυτούς που είναι στην τρομοκρατία. Οπότε θα σταθώ δίπλα στο όνομα μου, θα το κρατήσω και δεν θα το αλλάξω ποτέ.

_x000D_

Rockpages.gr: Πές μου λίγα λόγια για την τελευταία σας περιοδεία στην Αμερική, πως πήγε;

_x000D_

Isis Queen: Πάρα πολύ καλά! Παίξαμε σε μεγάλα festival, παίζαμε παντού επί δύο μήνες σε ολόκληρη την Αμερική…καλά πήγε, γνωρίσαμε πολλούς, ακόμα και τα παιδιά από τους Eagles Of Death Metal που τελικά πήγαμε στο studio του κιθαρίστα τους και γράψαμε ένα καινούργιο album μετά από όλη αυτή την περιοδεία.

_x000D_

Rockpages.gr: Αλήθεια, πως είναι τα παιδιά των Eagles Of Death Metal μετά από αυτό που έγινε στο Παρίσι;

_x000D_

Isis Queen: Σίγουρα δεν είναι χαρούμενοι….απλά, κάνουν όλα αυτά επειδή πιστεύουν ότι πρέπει να τα κάνουν γιατί νοιώθουν πως χρειάζεται να δώσουν κάτι πίσω, στα παιδιά που ήταν στη συναυλία και στις οικογένειες τους. Είναι κρίμα αυτό που έγινε, αλλά δεν είναι μόνο το Παρίσι, αυτά γίνονται παντού στον κόσμο. Είναι κρίμα και πρέπει να σταθούμε σαν λαός και να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να να συνεχίσουν να γίνονται όλα αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Αυτό που έγινε στο Παρίσι, θα γίνει κι εδώ, είτε είναι από ISIS, είτε από κάτι άλλο. Αυτό που γίνεται στον κόσμο είναι κρίμα, μεγάλο κρίμα!

_x000D_

Rockpages.gr: Μου είπες πριν ότι γράψατε καινούργιο album. Πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι από τα προηγούμενα album σας;

_x000D_

Isis Queen: Εγώ δε βλέπω κάποια διαφορά, αλλά κάποιος που είναι έξω από το group ίσως ν’ ακούσει και κάτι διαφορετικό. Αυτό που γράψαμε στο The Joshua Tree Studio του  Dave Catching, του κιθαρίστα των Eagles Of Death Metal, έχει ένα πιο ήρεμο ας πούμε ήχο, δεν είναι σαν τον ήχο του Steve Albini (σ.σ. παραγωγός του “Slit”, προηγούμενου album της μπάντας το 2012), είναι τελείως διαφορετικό…

_x000D_

Rockpages.gr: Πιο mainstream ίσως:
Isis Queen: Όχι, καμία σχέση, εγώ δεν ξέρω από mainstream, ένα καλό τραγούδι είναι πάντα ένα καλό τραγούδι. Τώρα, αν είναι mainstream, αν ακουγόμαστε σαν Foo Fighters ή σαν U2, δεν έχω ιδέα, πάντως η  μουσική έχει τη μελωδία της. Δε θα ξανακάνουμε δίσκο ούτε σαν τον πρώτο μας ούτε σαν τον δεύτερο, θα συνεχίσουμε να γράφουμε τραγούδια και θα σκεφτούμε το πως πρέπει να ακουγόμαστε ή αν θ’ ακολουθήσουμε κάποιο στυλ.

_x000D_

Rockpages.gr: Πόσο σίγουροι ήσασταν φεύγοντας από την Ελλάδα για τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, την Αμερική, ότι κάνατε τη σωστή κίνηση;

_x000D_

Isis Queen: Δεν το σκεφτήκαμε, απλά ήταν μια ευκαιρία και την αρπάξαμε. Δεν είχαμε λεφτά να κυνηγήσουμε την ευκαιρία, ούτε καν το όνειρο. Δε σκέφτηκα ποτέ και ούτε ήθελα να φύγω από την Ελλάδα να πάω στην Αμερική, απλά ήταν εκείνη η ευκαιρία. Ήταν μπροστά μας και έπρεπε να την πιάσουμε γιατί γι αυτό ζούμε, για να πιάσουμε τις ευκαιρίες που είναι μπροστά μας. Αλλιώς, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ότι κάνουμε.

_x000D_

BarbWireDolls01

_x000D_

Rockpages.gr: Μίλησε μου λίγο για τις πρώτες σας μέρες εκεί…

_x000D_

Isis Queen: Ήταν πολύ δύσκολα, εμένα δε μου άρεσε καθόλου η Αμερική. Έχει πολλούς νόμους, έχει πολλούς κανόνες παντού, δεν ξέραμε καθόλου κόσμο, δε μπορείς να πας πουθενά χωρίς να οδηγήσεις…δε μπορείς να περπατήσεις, πρέπει να οδηγήσεις για να πας κάπου, ειδικά στην California. Μας έδωσε την ευκαιρία ένας γνωστός μας, δεν τον ξέραμε προσωπικά, μόνο από το MySpace, μας έδωσε τον καναπέ του για να κοιμηθούμε και να κάνουμε ότι μπορούμε για να βρούμε μια συναυλία για να παίξουμε. Είχαμε το όνειρο αλλά δεν ξέραμε πως να το πιάσουμε.

_x000D_

Rockpages.gr: Θεωρείς ότι αυτό είναι ένα βήμα που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε μουσικός; Τι προετοιμασία χρειάζεται κάτι τέτοιο;

_x000D_

Isis Queen: Φεύγει κόσμος συνέχεια από την Ελλάδα, λες και υπάρχει πόλεμος! Το να φύγει κάποιος και να πάει να δουλέψει κάπου, είτε στην Αγγλία είτε στην Αμερική είτε κάπου αλλού, δεν έχει διαφορά από το να το κάνεις αυτό για τη μουσική σου. Απλά, πρέπει να δουλέψεις και να βρεις κόσμο, αλλά πρέπει να δουλέψεις για τη μουσική σου. Μη σκεφτείς ότι πρέπει να δουλέψω για να έχω χρήματα για να παίξω τη μουσική μου γιατί έτσι δε θα παίξεις ποτέ τη μουσική σου…θα έχεις όλη τη σκέψη σου στο χρήμα. Αν πας με το όνειρο και την αγάπη για να κάνεις αυτό που θέλεις να κάνεις σαν καλλιτέχνης για την τέχνη σου, θα βρεις τρόπο, θα βρεις το δρόμο σου. Μην αποφασίσεις για κάτι αν το έχεις πάρει από φόβο. Το κάνεις από ανάγκη μέσα από την αγάπη και τη θέληση γι αυτό. Αυτό κάναμε εμείς και βρήκαμε το δρόμο μας.

_x000D_

Rockpages.gr: Η μουσική σας και ξεσηκώνει και προκαλεί. Πιστεύετε ότι έχει θέση στα Ελληνικά “συστημικά” media;

_x000D_

Isis Queen: Δεν ξέρω, αλλά πιστεύω πως αυτό που κάνουμε είναι μια αληθινή έκφραση και προκαλεί όλους επειδή νοιώθουμε αυτό που νοιώθει και κάποιος άλλος. Δεν είμαστε διαφορετικοί, είμαστε όλοι ίδιοι. Νοιώθουμε τις ίδιες ανάγκες, τώρα έχουμε το δικό μας τρόπο να τις εκφράσουμε αλλά δεν είμαστε κάτι διαφορετικό. Αυτό που εκφράζουμε είναι αληθινό, δεν κάνουμε κάτι για τη δημοσιότητα και ζούμε γι αυτό που εκφράζουμε.

_x000D_

BarbWireDolls03Rockpages.gr: Θα μπορούσε η κατάσταση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα ν’ αποτελέσει πηγή έμπνευσης για σας; Αρχίζει και θυμίζει λίγο την Αγγλία στα τέλη των 70’s με τα άπειρα κοινωνικά προβλήματα, όταν και γεννήθηκαν οι Sex Pistols για παράδειγμα…

_x000D_

Isis Queen: Αυτό που περνάει η Ελλάδα, πιστεύω πως είναι καλό. Δεν ξέρω για τα πολιτικά…μπορείς να συζητάς γι αυτά για πάντα, πιστεύω πάντως πως η αληθινή τέχνη, θα έρθει από τα άτομα που νοιώθουν την ανάγκη να εκφράζονται. Τώρα, πριν από την κρίση, υπήρχε έκφραση αλλά δεν ήταν αληθινή. Ήταν σαν να τα έμαθαν όλα από μια σχολή και όχι επειδή είχαν ανάγκη να εκφραστούν προς τα έξω για κάτι διαφορετικό, κάτι που θα αλλάξει τον κόσμο. Τώρα πιστεύω πως η Ελλάδα είναι  έτοιμη για μια μεγάλη αλλαγή και αυτό θα το δούμε από την τέχνη.

_x000D_

Rockpages.gr: Το θεωρείς δηλαδή κάτι σαν εμπειρία όλο αυτό που περνάει η χώρα;

_x000D_

Isis Queen: Ναι, εννοείται, είναι εμπειρία. Αλλά εγώ κοιτάζω θετικά όλα τα πράγματα. Μπορείς να τα δεις και αρνητικά, πολλοί το κάνουν αυτό, αλλά έτσι δε θα βγάλεις κάτι καλό. Πρέπει να τα βλέπουμε όλα θετικά, ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά εμείς, δεν είχαμε λεφτά για να αγοράσουμε τα εισιτήρια για την Αμερική αλλά δε μας σταμάτησε αυτό. Πήγαμε και πουλήσαμε αυτοκίνητα, όργανα, ενισχυτές…ότι είχαμε και φύγαμε. Αν θέλεις να κάνεις κάτι και το χεις μέσα σου, μη φοβάσαι γιατί δε θα γίνει ποτέ τίποτα. Η ζωή είναι εδώ για να τη ζήσεις, μη σε νοιάζει τι γίνεται στον κόσμο, όλα αυτά που συμβαίνουν θα συνεχίζουν να συμβαίνουν, είτε ζεις είτε όχι. Πρέπει ν’ ακολουθείς ένα όνειρο, ότι και να είναι αυτό. Αλλιώς, δεν υπάρχει λόγος να κάθεσαι και να δουλεύεις για τριάντα ευρώ την ημέρα και να μην έχεις ένα όνειρο για να ζήσεις. Μη ζεις τότε…(γέλια)

_x000D_

Rockpages.gr: Τις ζωντανές σας εμφανίσεις χαρακτηρίζει ένα πραγματικά εξαιρετικό performing. Πόσο σημαντικό θεωρείς το performing στη μουσική και την εν γένει σκηνική παρουσία;

_x000D_

Isis Queen: Ο καθένας εκφράζεται διαφορετικά. Εμείς εκφραζόμαστε έτσι γιατί βγαίνει η μουσική μας έτσι. Αυτό είναι ένας χορός, χορός και μουσική μαζί. Αυτό που κάνουμε βγάζει και τα δύο.

_x000D_

Rockpages.gr: Ποιά είναι τα επόμενα σχέδια των Barb Wire Dolls τελειώνοντας κι αυτή τη mini Ελληνική tour;

_x000D_

Isis Queen: Θα αράξουμε για λίγο, θα γράψουμε καινούργια μουσική, υπάρχει μια περιοδεία που έχει κλείσει ο ατζέντης μας στην Αμερική το Μάρτιο, έχουμε καινούργιο manager που μόλις τώρα ξεκινήσαμε τη συνεργασία μαζί του. Είναι ο manager των Motӧrhead και των Anthrax που μας έχει αναλάβει και μ’ αυτό θ’ αλλάξουν πολλά στη συνέχεια.

_x000D_

BarbWireDolls04

_x000D_