Dark Nova, Keado Mores, Terra Incognita @ Κυτταρο

0

Πρώτοι ανέβηκαν οι Terra Incognita, οι οποίοι δεν είχαν καινούρια κυκλοφορία, αφού το ντεμπούτο τους “Barren Land” κυκλοφόρησε πριν από δυο χρόνια. Όμως, μέσα στο διάστημα αυτό το συγκρότημα άλλαξε τη σύνθεσή του κατά τα τρία τέταρτα με τον τραγουδιστή Billy Vass να παραμένει. Πάντως, για όσους έβλεπαν τους Terra Incognita για πρώτη φορά, όπως κι εγώ, είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Ένα συγκρότημα που έπαιζε με ένταση και πάθος, ενώ ο Billy Vass ερμήνευε κάθε στίχο σαν να ήταν ο τελευταίος του, πεσμένος ακόμα και στο πάτωμα. Δεν επηρεάστηκαν καθόλου από το ότι ήταν το πρώτο συγκρότημα που εμφανιζόταν και ο χώρος ήταν σχεδόν άδειος – όχι πως θα γέμιζε αργότερα βέβαια. Η καινούρια μπάντα φαίνεται ότι αποδίδει άψογα με τον επτάχορδο κιθαρίστα Jon Moodrix και τον Teli Kafka με τις πέντε χορδές του στο μπάσο να κλέβουν την παράσταση (κρατήστε αυτό με τις χορδές έχει και συνέχεια!).

Το μόνο ψεγάδι στην εμφάνιση των Terra Incognita ήταν οι ελληνικού στίχοι στο “Ephialtes” που δεν ακούγονταν καλά, οπότε εάν δεν ήξερες το κομμάτι προσπαθούσες να καταλάβεις τι άκουγες, αλλά ακόμα κι αν το έχεις ξανακούσει πάλι δεν καταλάβαινες! Μικρό το κακό όμως γιατί η εμφάνιση της μπάντας ήταν πάρα πολύ καλή. Περιμένουμε περισσότερα από τους Terra Incognita!

terra incognitaΕπόμενοι ήταν οι Keado Mores, που παρουσίασαν το ντεμπούτο άλμπουμ της “The Secret Path Of Life”, μια δουλειά που κινείται –όπως και η μπάντα- σε έναν ήχο μοντέρνου αλλά και κλασσικού metal μαζί με αρκετά συμφωνικά, αλλά και hard rock στοιχεία. Παρά τα τεχνικά προβλήματα που είχαν επί σκηνής λόγω της χρήσης δυο «πληκτράδων» παρουσίασαν κάποιες αρκετές καλές συνθέσεις. Μάλιστα, στο live έδωσε το παρόν και ο …σύντομα πρώην κιθαρίστας τους, Στέλιος Αμοιρίδης, ενώ οι αναφορές στο μικρόφωνο για τον Bob Katsionis έδιναν και έπαιρναν καθώς ο πληκτράς/κιθαρίστας των Firewind συμμετείχε στο άλμπουμ και βοήθησε σε ενορχηστρώσεις και παραγωγή. Από όσο μπόρεσα να καταλάβω τους λείπει το δέσιμο σαν συγκρότημα που έρχεται προφανώς μετά από πρόβες, αλλά και live. Πιστεύω πως στο άλμπουμ, αλλά και στο μέλλον τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Keado Mores: Chances, I Still Remember, Mirror Of Despair, The Secret Path Of Life, Ocean Of The Damned, Heart In A Cage, Black Rain Falls, Lost In Me

keado mores

Οι ουσιαστικά headliners,  Dark Nova, εμφανίστηκαν τελευταίοι και έπαιξαν ολόκληρο το καινούριο τους άλμπουμ από την αρχή ως το τέλος με τις προηχογραφημένες εισαγωγές, δίνοντας ένα άλλο νόημα στην παρουσίαση καινούριου άλμπουμ! Εξαιρετικά δεμένοι έπιασαν πολύ καλή απόδοση εντυπωσιάζοντας το κοινό ως όφειλαν. Ο Μάνος Φάτσης στη φωνή ήταν απλά εξαιρετικός δικαιώνοντας την επιλογή του για τραγουδιστής του συγκροτήματος. Στην κιθάρα ο Ηλίας Κόσκορης έδινε ρέστα, όπως και λίγο πιο πίσω ο τουρμποκινητος Nick Adams, και οι δυο τους σταθεροί στο σχήμα από το ξεκίνημα μαζί με τον Γιώργο Τσιβελέκο στο επτάχορδο παρακαλώ μπάσο (αυτό που λέγαμε για τις χορδές!) ο οποίος επέστρεψε στην μπάντα. Στα πλήκτρα διακριτική η Μαίρη Τασσούλη έκανε αισθητή την παρουσία της στα σημεία όπου τα keyboards κυριαρχούσαν και με τους προβολείς πάνω της. Highlight της εμφάνισής τους και το κλείσιμο του show με το Clairvoyant που συμπεριλήφθηκε και στο tribute στους Iron Maiden του Ελληνικού Metal Hammer.

Γενικά, οι Dark Nova στάθηκαν εξαιρετικά στη σκηνή του Κυττάρου, γεγονός που εκτιμήθηκε δέοντος από τους λίγους παραβρισκόμενους. Δυστυχώς, ήταν τόσο μικρή η παρουσία του κόσμου που προκάλεσε συζητήσεις στα γνωστά πηγαδάκια. Αιτίες πολλές, όπως τα λιγοστά για όλους πλέον χρήματα, η μέρα (Κυριακή), άντε και η ελλιπής προώθηση του event, αν και αυτό με όλα τα σύγχρονα μέσα που χρησιμοποιούνται πλέον σχετικό είναι. Από την άλλη όμως είχες τρία ελληνικά συγκροτήματα με τον headliner να έχει καινούριο άλμπουμ, μακρόχρονη απουσία από το σανίδι και σχεδόν τριάντα χρόνια στην πλάτη… τι άλλο ζητάει ο Έλληνας μεταλάς για να στηρίξει τα συγκροτήματα της χώρας του; Ξέρω, η κουβέντα είναι μεγάλη…

Κείμενο/Φωτο: Γιάννης Δόλαςdark nova