Οι Death Angel ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα του δεύτερου κύματος που έκανε την εμφάνιση του στο Bay Area μετά τα μέσα της δεκαετίας του 80. Μου άρεσε ιδιαιτέρως που δεν δίστασαν να προσθέσουν πολλά και ετερόκλητα στοιχεία στον ήχο τους δίνοντας έτσι μία άλλη διάσταση στο thrash ιδίωμα. Ταυτόχρονα, κυκλοφόρησαν μέσα σε μικρό διάστημα τρεις κλασικούς δίσκους προτού ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα διακόψει την πορεία τους σε μία περίοδο όπου ανέβαινε η δημοτικότητά τους. Ευτυχώς, η συναυλία Thrash of the Titans για τον Chuck Billy τους επαναδραστηριοποίησε και από τότε παραμένουν ενεργοί και μάλιστα με πολύ αξιόλογα albums.

Το εν λόγω DVD αποτυπώνει την πορεία των Death Angel από τα early 80s, τότε που μία παρέα από ξαδέρφια Φιλιππινέζων αποφάσισαν να σχηματίσουν ένα συγκρότημα θέλοντας να μοιάσουν στους πρωτεργάτες του είδους (βλ. Metallica, Exodus, Slayer) μέχρι το 2013. Διάσπαρτα συναντάμε συνεντεύξεις (κυρίως) των δύο βασικών μελών (Rob Cavestany, Mark Osequeda), δηλώσεις γνωστών μουσικών και συνοδοιπόρων όπως ο Chuck Billy, Chris Adler, Scott Ian κτλ. Οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο πόσο τους έκανε έκπληξη το νεαρό της ηλικίας των μελών των Death Angel όταν ξεκινούσαν. Άλλωστε ο drummer Andy Galeon ήταν 11 χρονών (!) όταν ξεκινούσαν. Όπως είναι φυσιολογικό γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο όπου το συγκρότημα διαλύθηκε (early 90s) και δημιουργήθηκαν side projects (π.χ. The Organization, Swarm) ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο σκηνοθέτης Tommy Jones καταφέρνει να σε βάλει στο κλίμα της εποχής τοποθετώντας εμβόλιμα live αποσπάσματα από εκείνη την κλασική περίοδο αλλά και από τα πιο πρόσφατα shows των Death Angel. Και αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά υπάρχει σαν bonus (audio CD) μία συναυλία των Αμερικανώ στο San Francisco με τον ταιριαστό τίτλο “The Bay Calls For Blood”.

Το “Thrashumentary” είναι μία επισκόπηση της καριέρας των Death Angel…και κάτι παραπάνω! Αξίζει να την τσεκάρετε…

Highlight: Και να σκεφτείτε ότι ο σκηνοθέτης Tommy Jones ξεκίνησε το όλο project έχοντας στο μυαλό ένα video-clip και κατέληξε με ένα ολόκληρο DVD στα χέρια του.