Τι να γράψω για τους Deep Purple, για το “Perfect Strangers”, για τη MK II σύνθεση, για τις κόντρες Gillan – Blackmore που να μην έχουν ήδη γραφτεί και να μην τα ξέρετε…; Αυτά είναι γνωστά πράγματα. Αυτό που δεν είναι γνωστό, όμως, και που πιθανότατα δεν γνώριζαν οι περισσότεροι είναι ότι υπήρχε επίσημη βιντεοσκόπηση και ηχογράφηση στα πλαίσια της ιστορικής αυτής περιοδείας και η οποία είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη στους fans των Deep Purple. Και αν κάποιοι είχαν στην κατοχή τους το bootleg από το Παρίσι (1985), τώρα θα αποκτήσουν κάτι σαφώς καλύτερο και πιο προσεγμένο.

Το διπλό CD και το DVD αποτυπώνει την εμφάνιση των Purple στη Μελβούρνη το Δεκέμβριο του 1984. Ξεχάστε τις άσχημες εικόνες του Birmingham το 1993, αφήστε πίσω τις αναιμικές εμφανίσεις του 1987-88 και φέρτε στο νου σας τις καλύτερες στιγμές από τη MK II περίοδο. Εδώ έχουμε μία μπάντα που βγάζει φωτιές με όλα τα μέλη σε εξαιρετική φόρμα και φυσικά με απίστευτη διάθεση. Είναι ευχάριστο να βλέπει κάποιος τον Blackmore και τον Gillan να κάνουν χαβαλέ και να διασκεδάζουν πάνω στη σκηνή λες και είναι το 1971! Είναι μοναδικό το συναίσθημα να ακούς τα «νέα» τραγούδια εκείνης της εποχής μέσα από το ανυπέρβλητο “Perfect Strangers”: το ομώνυμο κομμάτι, “Under The Gun”, “A Gypsy’s Kiss”, Knockin’ At Your Back Door”, “Nobody’s Home”. To set list είναι βασισμένο σε τρία ουσιαστικά albums (“In Rock”, “Machine Head” και “Perfect Strangers”) και σου αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση αφού βλέπεις το μεγαλείο μιας μπάντας που λειτουργούσε σαν μία καλογυαλισμένη μηχανή αλλά ταυτόχρονα βλέπεις τον Άνθρωπο με τα Μαύρα να παίζει κιθάρα σαν να μην υπάρχει αύριο και να σιχτιρίζεις τα παραδοσιακά μεσαιωνικά όργανα, τη ξανθιά τύπισσα και τα κολάν που έχουν ξεμυαλίσει τον τεράστιο Ritchie στη χώρα της Μέσης Γης!
 
Αν επιλέξετε απλώς και μόνο να τσεκάρετε στο YouTube κάτι από αυτή την εμφάνιση, προτείνω ανεπιφύλακτα το “Under The Gun” και το “Space Truckin’” όπου ο Ritchie απλούστατα αποδεικνύει γιατί ήταν ο σπουδαιότερος κιθαρίστας ever! Ο μοναδικός που συνδύαζε τεχνική, συναίσθημα και αυτοσχεδιασμό. Όλοι οι άλλοι έπονταν…πάντως, σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε από τα παραπάνω, αγοράζετε την εν λόγω κυκλοφορία με κλειστά μάτια και…ορθάνοιχτα αυτιά!
 
Highlight: Ritchie Blackmore – Ritchie Blackmore – Ritchie Blackmore…αυτό!