Λίγες ώρες πριν την ισοπεδωτική εμφάνιση του Udo Dirkschneider στο Piraeus 117 Academy, μιλήσαμε με τον Στρατηγό για την απόφαση του να πει οριστικά «αντίο» στους Accept και τι θα έλεγε αν του ζητούσαν να ξαναπαίξει για μία τελευταία φορά με το δημοφιλές Γερμανικό συγκρότημα.
Συνέντευξη: Σάκης Νίκας – Κάμερα: Γιάννης Δόλας

_x000D_
_x000D_

https://www.youtube.com/watch?v=X3gkLxYB2mU

_x000D_

Rockpages.gr: Γιατί πιστεύεις ότι τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για σένα να αποχαιρετήσεις οριστικά τους Accept; Dirkschneider03

_x000D_

Udo Dirkschneider: Κοίτα…είχα αυτή την ιδέα εδώ και δύο χρόνια…να κάνω δηλαδή κάποια special shows. Έρχονταν πολλοί και με ρωτούσαν γιατί δεν παίζω περισσότερα τραγούδια των Accept στις συναυλίες των U.D.O.. Από την άλλη, υπήρχαν ορισμένοι που μου έλεγαν ότι έχω τόσα πολλά τραγούδια με τους U.D.O. και ότι θαπρέπει να επικεντρωθώ σε αυτούς. Επιπλέον, πάντα ανέκυπτε η γνωστή κουβέντα για τους Accept και έτσι αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα από τις συναυλίες των U.D.O. και να παίξω για τελευταία φορά αποκλειστικά τραγούδια των Accept. Αρχικά ήταν να δώσω κάποιες λίγες συναυλίες αλλά…(γέλια). Θέλω να σταματήσει όλη αυτή η κουβέντα για τους Accept γιατί με έχει κουράσει. Αν κάποιος θέλει, πλέον, να ακούσει τραγούδια των Accept μπορεί να πάει σε μία συναυλία των Accept.  

_x000D_

Rockpages.gr: Παρακολουθώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια την καριέρα σου και πρόσεξα ότι στην τελευταία περιοδεία των U.D.O. έπαιξες μόλις ένα κομμάτι των Accept, το “Metal Heart”…και αυτό ήταν στο encore.

_x000D_

Udo Dirkschneider: Ναι, όσο πήγαινε έπαιζα ολοένα και λιγότερα τραγούδια των Accept. Ωστόσο, όπως σου είπα, για να ικανοποιήσω τους πάντες αποφάσισα να κάνω αυτή την περιοδεία. Ως τώρα είναι μεγάλη επιτυχία, αρέσει σε όλους και από του χρόνου θα ξαναξεκινήσω με τους U.D.O.

_x000D_

Rockpages.gr: Το γεγονός ότι ο Stefan Kaufmann δεν είναι πλέον στους U.D.O. εδώ και 4-5 χρόνια πιστεύεις έπαιξε κάποιο ρόλο στην απόφαση σου αυτή;

_x000D_

Udo Dirkschneider: Όχι, δεν θα το έλεγα. Είμαι ακόμη σε επαφή με τον Stefan και μόλις έμαθε για αυτές τις συναυλίες μου είπε ότι ήταν καταπληκτική ιδέα. Όχι…δεν υπήρξε κανένα τέτοιο θέμα με τον Stefan.

_x000D_

Rockpages.gr: Σου λείπει να παίζεις μαζί του;

_x000D_

Udo Dirkschneider: Στην αρχή μου έλειπε…όχι, πλέον. Ασχολείται με τελείως διαφορετικά πράγματα…νομίζω κάνει videos για διαφημιστικά ή κάτι τέτοιο. Είναι χαρούμενος…ήρθε στις πρόβες και έδειξε στο γιο μου κάποια κολπάκια στα drums για μερικά τραγούδια των Accept…το ίδιο έκανε και στην κιθάρα.  

_x000D_

Dirkschneider09

_x000D_

Rockpages.gr: Ήσουν στους Accept από την αρχή…φαντάζομαι ότι θα είναι ένα γλυκόπικρο συναίσθημα για σένα να κλείνεις αυτό το κεφάλαιο…

_x000D_

Udo Dirkschneider: Σίγουρα ναι…ήμουν εκεί από το 1969-1970 και δεν ήταν καθόλου ευχάριστο όταν με έδιωξαν από το συγκρότημα το 1986. Κάναμε κάνα δύο reunions αλλά δεν προχώρησε το όλο πράγμα αφού βγήκαν ξανά στην επιφάνεια τα ίδια προβλήματα. Είναι περίεργο τώρα το συναίσθημα αφού ξέρω ότι αρέσουν στον κόσμο αυτά τα τραγούδια. Το θέμα είναι ότι παίζω με τους U.D.O. περισσότερα χρόνια σε σχέση με το διάστημα που ήμουν στους Accept. Έχω μία φανταστική σχέση με τα παιδιά στο συγκρότημα και όλα δουλεύουν ρολόι.

_x000D_

Rockpages.gr: Κοιτάζοντας πίσω σε όλα αυτά τα χρόνια με τους Accept, ποιο είναι για σένα το απόλυτο highlight;

_x000D_

Udo Dirkschneider: Σίγουρα η περίοδος μετά το 1982-83 όταν κάναμε albums σαν το “Balls To The Wall”, το “Metal Heart” και το “Russian Roulette”…επίσης, η επιτυχία που είχαμε στην Αμερική ή το γεγονός ότι ήμασταν μαζί με τους Scorpions τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα στη Γερμανία. Αλήθεια, δεν μπορώ να πω κάτι άσχημο για εκείνα τα χρόνια. Ίσως το μοναδικό σφάλμα που κάναμε ήταν ότιε πιχειρήσαμε να γίνουμε πιο εμπορικοί αλλά όλα αυτά είναι ιστορία.

_x000D_

Dirkschneider11

_x000D_

Rockpages.gr: Πρόσεξα ότι το τελευταίο album των U.D.O. είχε μία πιο μελωδική κατεύθυνση στο ύφος του “Faceless World” και μάλιστα στην τελευταία περιοδεία σας είχατε keyboards για πρώτη φορά πάνω στη σκηνή. Να περιμένουμε μία ανάλογη πορεία στο μέλλον για τους U.D.O.;

_x000D_

Udo Dirkschneider: Ναι…μόνο που δεν ξέρω ποτέ πως θα είναι το επόμενο album των U.D.O. (γέλια)…τώρα, με τους δύο νέους κιθαρίστες που είναι μικρότεροι, διαφορετική γενιά…προτείνουν ενδιαφέρουσες ιδέες ενώ και με τα keyboards έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Χάρηκα πολύ που μπορέσαμε και παίξαμε πολλά τραγούδια από το “Faceless World” στην τελευταία περιοδεία. Προσπαθώ να γράφω αλά τραγούδια και θα δούεμ πως θα είναι το επόμενο album μας.

_x000D_

Dirkschneider02

_x000D_

Rockpages.gr: Για πολλά χρόνια συνέθετες μαζί με τον Stefan. Τώρα αυτή τη δουλειά την κάνει ο Fitty (Weinhold). Πόσο διαφορετικό είναι για σένα;

_x000D_

Udo Dirkschneider: Είναι μία πολύ ομαλή συνεργασία και φάνηκε αυτό στο “Steelhammer”. Με το “Decadent” όλοι συνετέλεσαν στο τελικό αποτέλεσμα και ανυπομονώ να δω πως θα είναι ο νέος δίσκος μιας και έχει έρθει φρέσκο αίμα στο συγκρότημα.

_x000D_

Rockpages.gr: Τελευταία ερώτηση: αν σε έπαιρνε τηλέφωνο ο Wolf (Hoffmann) ή ο Peter (Baltes) και σου έλεγαν να παίξεις μία τελευταία φορά μαζί τους, τι θα τους έλεγες;

_x000D_

Udo Dirkschneider: Όχι! Θα τους απαντούσα: «Σας ευχαριστώ, να περάσετε τέλεια».

_x000D_

Dirkschneider15