Δεν ξέρω πόσοι από εσάς θυμάστε τους Every Mother’s Nightmare αλλά είμαι σίγουρος ότι κάθε συνειδητοποιημένος hard rock fan εκεί έξω αναγνωρίζει τη σημασία του Αμερικάνικου συγκροτήματος. Ταυτόχρονα τα δύο πρώτα albums τους θεωρούνται κλασικά του είδους ενώ η μουσική τους παρέπεμπε περισσότερο σε μπάντες όπως οι Bang Tango, Shotgun Messiah και Love/Hate παρά στις γνωστές hair metal μπάντες της δεκαετίας του 80. Οπότε η είδηση της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς –δύο χρόνια μετά το καλό “Grind”- ήταν ικανή για να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μου.

“Resurrect The Faithful” είναι ο τίτλος και από τις πρώτες νότες του εναρκτήριου κομματιού “Getaway” αλλά και στη συνέχεια με το “Breathe” (πρώτο single) καταλαβαίνουνε ότι εδώ έχουμε μία από τις κορυφαίες hard rock κυκλοφορίες για το 2020. Δυνατές κιθάρες, εμπνευσμένα riff, εξαιρετική παραγωγή, «ψαγμένοι» στίχοι, «σκοτεινή» ατμόσφαιρα και μία φανταστική ερμηνεία από τον τραγουδιστή Rick Ruhl συνθέτουν την εικόνα του νέου δίσκου των Every Mother’s Nightmare. Η καθαρόαιμη rock n’ roll αισθητική με τις πινελιές από Alice Cooper αλλά και μία in your face, punk ατμόσφαιρα προσδίδουν έναν χαρακτήρα βγαλμένο από τα 90ς…τουλάχιστον, αυτή είναι η δική μου οπτική. Και όλα αυτά μέσα από αψεγάδιαστες συνθέσεις που σου μένουν με τη μία και σε αναγκάζουν να τις ακούσεις ξανά και ξανά.

Το “Resurrect The Faithful” θα πρέπει ήδη να συγκαταλέγεται στα highlights της καριέρας των Every Mother’s Nightmare. Ο χρόνος θα δείξει τα περαιτέρω…

Highlight: Υπάρχει και μία επαναηχογράφηση της κλασικής μπαλάντας “Love Can Make You Blind” από το ντεμπούτο των EMN.