H Janet Gardner έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένη αυτή την περίοδο. Ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της προσωπικό album με τον άντρα της, Justin James, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά και η περιοδεία για την πρόωθηση του δίσκου. Μέσα σε όλα αυτά, βρίσκει χρόνο φυσικά για τις Vixen όπως μας εξηγεί –μέσω Skype- από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Δίπλα της έχει τον Justin ο οποίος δίνει την…κιθαριστική πινελιά στη συνέντευξη! Συνέντευξη: Σάκης Νίκας

_x000D_
_x000D_

JanetGardner01

_x000D_

Rockpages.gr: Janet, φαντάζομαι ότι η πρώτη ερώτηση είναι προφανής: γιατί τώρα το πρώτο σου solo album;

_x000D_

Janet Gardner: Η αλήθεια είναι απλώς συνέβη…φτιάξαμε μαζί με τον Justin ένα μικρό studio στο σπίτι και αρχίσαμε να ανταλλάσσουμε ιδέες και να γράφουμε μερικά demos. Μετά από λίγο είδαμε ότι είχαμε στα χέρια μας μερικά πολύ όμορφα κομμάτια. Ο δίσκος ολοκληρώθηκε χωρίς καν να το καταλάβουμε. Ξέρεις…είναι πολύ σημαντικό που ηχογράφησα αυτό το album με τον Justin. Είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει εδώ και χρόνια. Έτσι, για να σου απαντήσω και στην ερώτηση, απλώς διαισθάνθηκα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για ένα προσωπικό album.JanetGardner02

_x000D_

Rockpages.gr: Πότε ξεκίνησε το όλο project; 

_x000D_

Justin James: Είτε το πιστεύεις είτε όχι, αρχίσαμε να συνθέτουμε τον Ιανουάριο. Οπότε όλα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα.

_x000D_

Rockpages.gr: Janet, πως ήταν η όλη εμπειρία του να δουλεύεις μόνη σου ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια με τις Vixen;

_x000D_

Janet Gardner: Είναι σίγουρα διαφορετικά αφού αυτός ο δίσκος είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο μόνο ανθρώπων οι οποίοι πήραν και όλες τις αποφάσεις. Επιπλέον, είναι σημαντικό για μένα που μοιράστηκα αυτή την εμπειρία με τον σύντροφο της ζωής μου, τον Justin. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ο δίσκος τελείωσε τόσο γρήγορα συγκριτικά, ας πούμε, με ένα δίσκο των Vixen. Ωστόσο, πρέπει να σου πω ότι μου αρέσει όταν συμβάλουν στη δημιουργία ενός δίσκου και άλλα άτομα. Απλώς έτυχε τώρα να είμαστε οι δυο μας.

_x000D_

Rockpages.gr: Πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του Justin στο δίσκο;

_x000D_

Janet Gardner: Μεγάλη! Είναι μία κανονική συνεργασία…50% ο καθένας. Πολλά τραγούδια ξεκίνησαν από ένα riff του Justin και από εκεί τα έπαιρνα εγώ και τα έφτιαχνα έτσι όπως θα ήθελα να ακουστούν.

_x000D_

Rockpages.gr: Θα έλεγες ότι ο Justin πρόσθεσε τη μοντέρνα αιχμή στο δίσκο; Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι ο δίσκος είναι ένα σύνολο μοντέρνων hard rock κομματιών…

_x000D_

Janet Gardner: Ναι, έχεις δίκιο…αν και έχει διάφορα στοιχεία. Μπορεί κάποιος να εντοπίσει και πιο παραδοσιακά hard rock στοιχεία αλλά σίγουρα είναι ένας μοντέρνος δίσκος. Ωστόσο, είμαστε και οι δύο υπεύθυνοι για τη μουσική κατεύθυνση και τον ήχο του δίσκου. Ο Justin είναι σίγουρα υπεύθυνος για τον ήχο στις κιθάρες αφού πειραματίστηκε αρκετά και είχε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες. Πάντως, η παραγωγή είναι μοντέρνα και θέλαμε να δούμε πόσο θα ταίριαζε με τα τραγούδια μας.

_x000D_

JanetGardner04Rockpages.gr: Justin, μιλώντας για τον ήχο στις κιθάρες, ποιες είναι οι επιρροές σου;

_x000D_

Justin James: Είμαι μεγάλος οπαδός του John Sykes, του Gary Moore, του Ace Frehley. Πρόσφατα ανακάλυψα τον DJ Ashba ο οποίος είναι ένας κιθαρίστας που δεν φοβάται να πειραματιστεί με διάφορους ήχους και να παίξει τελείως διαφορετικά.  

_x000D_

Rockpages.gr: Το αγαπημένο μου τραγούδι στο album είναι το “Your Problem Now” αφού θεωρώ ότι πιάνει την ουσία του δίσκου. Ποια είναι η γνώμη σας;

_x000D_

Janet Gardner: Τέλεια! Είναι περίεργο που αναφέρεις αυτό το κομμάτι καθώς ήταν το τελευταίο κομμάτι που γράψαμε για το δίσκο. Υπήρχε ένα κομμάτι που δεν κόλλαγε με το κλίμα του δίσκου και το αφήσαμε έξω. Έτσι έπρεπε να γράψουμε ένα ακόμη τραγούδι και αυτό ήταν το “Your Problem Now”. O Justin έγραψε το riff και μετά από λίγο είχαμε έτοιμο το κομμάτι. Όταν τελειώσαμε τη σύνθεση, κοιταχτήκαμε και είπαμε: «τώρα ο δίσκος είναι έτοιμος»!

_x000D_

Justin James: Ήταν η κόλλα που ένωσε όλο το δίσκο.

_x000D_

Rockpages.gr: Είναι υπέροχο κομμάτι.

_x000D_

Janet Gardner: Σε ευχαριστούμε! Χαίρομαι που σου αρέσει.

_x000D_

Rockpages.gr: Το δεύτερο αγαπημένο μου είναι το “If You Want Me”. Τι έχετε να μας πείτε για αυτό;

_x000D_

Justin James: Πήγες στην άλλη άκρη του φάσματος! Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι που γράψαμε και ουσιαστικά ξεκίνησε το όλο project.

_x000D_

Janet Gardner: Νομίζω ότι είναι το αγαπημένο μου τραγούδι στο δίσκο. Όπως είπε ο Justin ήταν το πρώτο τραγούδι που γράψαμε και δεν ήμασταν σίγουροι αν θα εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο. Ευτυχώς, συνεχίσαμε και όλα πήγαν καλά. Αλλά ναι…το “If You Want Me” άναψε τη σπίθα για το δίσκο.

_x000D_

Rockpages.gr: Από στιχουργικής πλευράς, υπάρχει κάποιο κομμάτι που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου;

_x000D_

Janet Gardner: Ναι…είναι το “Candle”. Το έγραψα για τους γονείς μου οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή με δύο χρόνια διαφορά. Ήμουν δίπλα στον πατέρα μου όταν πέθανε και ακόμη νιώθω τον συναισθηματικό αντίκτυπο από αυτό. Οπότε ναι…όσο και αν ήταν δύσκολο να εκφράσω με λόγια τα συναισθήματά μου, το “Candle” είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι για μένα.

_x000D_

Rockpages.gr: Στην παρουσίαση του δίσκου έγραψα ότι είναι ένα πολυδιάστατο σύνολο κομματιών με ένα στυλ που θυμίζει γέφυρα που ενώνει τα 80ς με τα 90ς. Τι λέτε εσείς για το μουσικό ύφος του δίσκου;JanetGardner05

_x000D_

Janet Gardner: Νομίζω ότι είναι απολύτως ακριβής η περιγραφή σου γιατί εκεί είναι οι ρίζες μας. Τόσο εγώ όσο και ο Justin λατρεύουμε αρκετά συγκροτήματα από τα 90ς. Στη δεκαετία του 80 όλα είχαν να κάνουν με το να περνάμε καλά και δεν υπήρχε κάποιο βαθύτερο νόημα στους στίχους. Μας αρέσει η σκοτεινή ατμόσφαιρα των 90ς αλλά και η ανεμελειά του ήχου των 80ς. Σίγουρα συνδυάζουμε και τα δύο αυτά για αυτό υπάρχει αυτή η ποικιλία στο δίσκο.

_x000D_

Rockpages.gr: Σκέφτηκες καθόλου ότι ίσως οι fans των Vixen θα αντιδράσουν αρνητικά;

_x000D_

Janet Gardner: Όχι, γιατί δεν είναι ένας δίσκος των Vixen. Είναι μία δουλειά δική μου και του Justin. Νομίζω, όμως, ότι αν δώσουν μία ευκαιρία στο δίσκο θα βρουν πολλά καλά στοιχεία. Μέσα θα βρουν πολλά 80ς στοιχεία τα οποία σίγουρα θα εκτιμήσουν.

_x000D_

Rockpages.gr: Αν και είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για δεύτερο album, είναι κάτι που το σκέφτεστε;

_x000D_

Janet Gardner: Ναι…βασικά, δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς! Έχουμε το δικό μας studio και μας αρέσει να γράφουμε μαζί. Οπότε, φαντάζομαι ότι είναι κάτι που θα έρθει πολύ σύντομα.

_x000D_

Justin James: Προς το παρόν, θα κάνουμε μια περιοδεία στην Αμερική και ίσως έρθουμε και στην Ευρώπη.

_x000D_

Janet Gardner: Θέλουμε πολύ να έρθουμε στην Ελλάδα…δεν έχουμε επισκεφτεί ποτέ τη χώρα σας αν και είχαμε βρεθεί πολύ κοντά σε αυτό με τις Vixen όταν περιοδεύαμε…χμμμ…νομίζω με τους Deep Purple ή με τους Scorpions. Ελπίζω να γίνει τώρα!

_x000D_

Rockpages.gr: Justin, αν θα έπρεπε να αναφέρεις ένα και μόνο solo που θα ήθελες να το είχες παίξει εσύ, ποιο θα ήταν αυτό;

_x000D_

Janet Gardner: Πολύ δύσκολο…υπάρχουν πολλά! Σίγουρα όμως το solo του Sykes στο “Still of the Night” είναι ένα από τα καλύτερα που έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου καθώς είναι μελωδικό, ενεργητικό, πιασάρικο…είναι το απόλυτο solo!

_x000D_

Rockpages.gr: Εσύ, Janet…; Ποια είναι η καλύτερη ερμηνεία που έχεις ακούσει ποτέ στη ζωή σου;

_x000D_

Janet Gardner: Oh….και αυτό είναι δύσκολο. Σίγουρα κάτι από Heart…ίσως το “Barracuda” αν και μου αρέσουν και οι μπαλάντες τους. Η Ann Wilson είναι απίστευτη!

_x000D_

JanetGardner03