Αυτή είναι μία πολύ σημαντική κυκλοφορία για τους Metallica για διάφορους λόγους. Για αρχή, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι το πρώτο προϊόν που βγαίνει στην αγορά από την εταιρεία των Metallica, την Blackened Recordings. Επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η συμφωνία για το studio album της μπάντας (αναμένεται το 2014) αλλά το γεγονός παραμένει ότι ύστερα από 30 σχεδόν χρόνια συνεργασίας με πολυεθνικές εταιρείες, οι Metallica παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους (τουλάχιστον για το συγκεκριμένο DVD). Επιπλέον, το “Quebec Magnetic” δεν γίνεται να περάσει αδιάφορο αφού αποτυπώνει τους αναγεννημένους Metallica σε δύο στάσεις από την παγκόσμια περιοδεία τους για την προώθηση του κατά τεκμήριο καλύτερου δίσκους τους από την εποχή του “Black Album”. Τέλος, δεν γίνεται παρά να σε εντυπωσιάζει το γεγονός ότι στις δύο εμφανίσεις τους στο Quebec, οι Metallica έπαιξαν συνολικά 26 τραγούδια (κάτι που έκαναν συχνά πυκνά σε πολλές συναυλίες τους για το “Death Magnetic”).

Προσωπικά, το συγκεκριμένο DVD μου θύμισε τα δύο live που είχα την τύχη να απολαύσω σε Birmingham και Λονδίνο (μαζί με τους κ.κ. Δόλα και Καζαντζή) τον Μάρτιο του 2009. Η σκηνή στη μέση, με το εντυπωσιακό light show, τα εκπληκτικά σκηνικά με τα 4 φέρετρα να αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια των Ulrich/Hetfield/Hammett/Trujillo, ο αψεγάδιαστος ήχος, οι άψογες λήψεις, το εξαιρετικό μοντάζ, η επιβλητική παρουσία του Hetfield, η πώρωση του Lars και ο καταιγισμός κλασικών (και όχι μόνο) κομματιών είναι όλα εδώ σε ένα πακέτο που περιλαμβάνει μία ολόκληρη εμφάνιση των Metallica και αποσπάσματα από τη δεύτερη μέρα στο Quebec.

Η συγκεκριμένη περιοδεία –που δεν πέρασε από τη χώρα μας- απέδειξε ότι οι Metallica ξαναγεννήθηκαν στουντιακά με το “Death Magnetic” και ταυτόχρονα πιστοποίησε ότι πρόκειται για το καλύτερο heavy metal σχήμα όσον αφορά τις ζωντανές του εμφανίσεις. Μετά τα “Death Magnetic” και “Beyond Magnetic” έρχεται το “Quebec Magnetic”…what’s next? Metallica and…Lars For Life!

Tags