Οι NY Fury δραστηριοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 80 και είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν δεν μπόρεσαν να δουν τον κόπο τους να πιάνει τόπο και έτσι διαλύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Κι όμως ακόμη θυμάμαι, έστω και αμυδρά, το όνομα των NY Fury στα διάφορα fanzines και περιοδικά της εποχής όπου πάντα έπαιρναν διθυραμβικές κριτικές λόγω του stage show και της ενέργειας που έβγαζαν πάνω στη σκηνή. Και όλα αυτά από μία μπάντα που δεν είχε ούτε συμβόλαιο ούτε το απαραίτητο budget για κάτι παραπάνω. Όλη αυτή η εργασιακή ηθική μου θύμιζε την περίπτωση των Twisted Sister οι οποίοι έπαιζαν σε γεμάτα clubs για 9 χρόνια χωρίς δισκογραφικό συμβόλαιο. Κάπως έτσι, ήρθε στο mail μου το promo υλικό από την Eonian Records και σχεδόν δεν πίστευα ότι επιτέλους θα ακούγαμε τα τραγούδια εκείνα της δεκαετίας του 80…έστω και με 35 χρόνια καθυστέρηση!

Το “I Want It All” αποτυπώνει σαφέστατα τον ήχο των NY Fury με τις επιρροές από Iron Maiden και KISS να βρίσκονται σε ιδανική αναλογία. Η μελωδική hard n’ heavy αισθητική των NY Fury αναδεικνύεται άριστα από την όλη παραγωγή ενώ το συνθετικό ταλέντο του μπασίστα Gene Hunter είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτο. Τραγούδια σαν το “I Want It All” που για κάποιο παράξενο λόγο θυμίζει ύστερους Maiden (φανταστείτε κάτι ανάμεσα σε “Different World” και “Rainmaker”), “If Only You Can See Me Now” (με μία ατμόσφαιρα από Warrant) και “Dance” (θα μπορούσε να είναι τεράστιο hit αφού θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Poison και Trixter) είναι τα απόλυτα highlights. Θα ήταν παράλειψη εάν δεν κάναμε ειδική αναφορά στο instrumental “Let The Orgy Commence” που είναι ένας άτυπος φόρος τιμής στους Maiden.

Συνολικά, το “I Want It All” ενέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που αγαπήσαμε από τη δεκαετία του 80: μελωδία, ενέργεια, ασυμβίβαστο attitude και έμπνευση. Οι NY Fury τα είχαν σε περίσσεια ποσότητα όλα τα παραπάνω. Απλώς δεν είχαν δίπλα τους, της θεά Τύχη. Για περισσότερες πληροφορίες, τσεκάρετε εδώ: www.eonianrecords.com.

Highlight: Αν αναρωτιέστε για το όνομα της μπάντας, ρίξτε μια ματιά στην ταινιάρα “The Warriors”.