Οι Oceans Of Slumber πραγματοποίησαν την πρώτη headline εμφάνισή τους εκτός Αμερικής (στην οποία έκοψαν κώλους) και οι τυχεροί ήμασταν εμείς. Δεν χάσαμε λοιπόν την ευκαιρία να κάνουμε μια κουβέντα μαζί τους. Σε ένα μικρό δωμάτιο στα παρασκήνια του Fuzz, λίγες ώρες πριν βγουν στη σκηνή, οι Dobber Beverly (drums) και Cammie Gilbert (φωνητικά) έκατσαν μαζί μας για μία απολαυστική συνέντευξη, τα καλύτερα μέρη της οποίας αποτυπώνονται στις παρακάτω γραμμές. Μπορείτε φυσικά να απολαύσετε και το βίντεο με υλικό από τη συναυλία!
Συνέντευξη: Γιώργος Τερζάκης

_x000D_
_x000D_

_x000D_

Rockpages.gr: Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ιδρυθήκατε το 2011. Ποια ήταν τα αρχικά μέλη.

_x000D_

Dobber Beverly: Τα αρχικά μέλη ήμασταν εγώ, ο Sean Gary (κιθάρες), ο Anthony Contreras (κιθάρες) και ο Keegan Kelly (μπάσο).

_x000D_

Rockpages.gr: Η πρώτη σας κυκλοφορία ήταν ένα καταπληκτικό album, το “Aetherial”. Πώς προέκυψε αυτός ο ήχος; Ήταν προγραμματισμένο ή απλά έτυχε;

_x000D_

Dobber Beverly: Απλά έτυχε. Όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε, θέλαμε να κάνουμε κάτι κοντά στο σκοτεινό metal της φινλανδικής σκηνής, όπως οι Charon και οι Sentenced. Μια μέρα που ήμουν στη δουλειά με πήρε ο Sean και μου είπε “δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό, μπορούμε απλά να ενσωματώσουμε αυτά τα στοιχεία και να δούμε πώς θα πάει”. Το “Aetherial” ήταν σαν δοκιμή. Ένας τρόπος για εμάς να νιώσουμε ο ένας τον άλλον και να δούμε πώς θα είναι η διαδικασία σύνθεσης μεταξύ μας. Αυτή ήταν απίστευτα εύκολη, το οποίο ήταν φανταστικό, οπότε ανακαλύψαμε ότι μπορούμε να γράψουμε και να δημιουργήσουμε μουσική εύκολα μαζί.

_x000D_

OPM 2045 01.Still002

_x000D_

Rockpages.gr: Γιατί δεν μπορέσατε να βρείτε εταιρεία γι’ αυτό;

_x000D_

Dobber Beverly: Λόγω της φύσης του album. Το κυκλοφορήσαμε μόνοι μας πολύ νωρίς, αλλά δεν μπορούσαμε να το προωθήσουμε. Εγώ είχα επαφές από τα παλιά μου συγκροτήματα με extreme metal εταιρείες, αλλά δεν ήμασταν απλά ένα extreme metal συγκρότημα. Ήταν σαν Faith No More με death metal.

_x000D_

Rockpages.gr: Ήταν πολύ progressive για τους οπαδούς του death metal;

_x000D_

Dobber Beverly: Ήταν ένα ωραίο album, πήρε αρκετά καλές κριτικές και νομίζαμε ότι είχαμε κάτι καλό. Το ίδιο πρόβλημα είχαμε όταν προωθούσαμε το “Winter”, αυτό ήταν πραγματικά καλό αλλά δεν ξέραμε πως να το κάνουμε.

_x000D_

Rockpages.gr: Πώς ακριβώς έγινε το deal με την Century Media; Αυτοί σας βρήκαν ή εσείς τους βρήκατε;

_x000D_

Dobber Beverly: Μιλούσαμε με κάποιες μεγάλες εταιρείες και πήγαμε αρκετά μακριά στην διαδικασία, αλλά απλά δεν έγινε κάτι. Όλο έλεγαν ότι ήταν πολύ καλό αλλά φοβόνταν να πάρουν το ρίσκο με εμάς, νόμιζαν πως δεν θα μπορούσαν να το προωθήσουν. Μετά ο επικεφαλής της CM στην Αμερική ήθελε να μας υπογράψει και εγγυήθηκε ότι θα τα πάμε καλά. Αν κοιτάξουμε το τώρα, είχε δίκιο. Είναι εκπληκτικοί και θέλουν από εμάς να πετύχουμε.

_x000D_

Rockpages.gr: Μετά από αυτό, η νέα σας υπέροχη τραγουδίστρια ήρθε στο συγκρότημα. Είχες πει ότι από την πρώτη στιγμή ήθελες γυναικεία φωνή. Ήταν αυτό που είχες στο μυαλό σου; Πώς γνωριστήκατε; Και η αλλαγή στον ήχος σας ήταν κάτι προγραμματισμένο ή έγινε φυσικά;

_x000D_

Dobber Beverly: Ήταν φυσική εξέλιξη. Είχαμε ολοκληρώσει το “Winter” πριν η Cammie έρθει στο συγκρότημα. Όλα εκτός τα φωνητικά ήταν έτοιμα. Και απλά έτυχε να είναι εκεί ακριβώς τη στιγμή που χρειαζόμασταν μία τραγουδίστρια.

_x000D_

G0041791

_x000D_

Rockpages.gr: Σου έδωσαν οδηγίες για το πώς να τραγουδήσεις ή απλά άκουσες τα κομμάτια και έκανες ό,τι ένιωθες;

_x000D_

Cammie Gilbert: Μου είπαν να πάρω τα τραγούδια και να κάνω ό,τι θέλω με αυτά. Όλα συνδέθηκαν συμβιωτικά και απαλά. Δεν ήταν καθόλου δύσκολη μετάβαση.

_x000D_

Rockpages.gr: Πώς όλες οι διαφορετικές επιρροές των μελών του συγκροτήματος γίνεται να ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους;

_x000D_

Dobber Beverly: Γίνεται, επειδή όλοι μας γουστάρουμε Pantera, Type O Negative, Sepultura, Metallica και ακούσματα των 90’s. Όλες τα βασικά ακούσματα και επιρροές είναι ίδιες σε όλα τα μέλη και έτσι δουλεύουν όλα σωστά. Εκτός του κύκλου αυτών των επιρροών είναι που ξεκινάει η μαγεία.

_x000D_

Rockpages.gr: Μετά την κυκλοφορία του album, πώς το υποδέχτηκε ο τύπος και ο κόσμος;

_x000D_

Cammie Gilbert: Είχαμε μία πολύ καλή αντίδραση η οποία μεγάλωσε και πήγε σε όλο τον κόσμο, κοίτα ότι βρισκόμαστε εδώ τώρα. Δεν είχα σκεφτεί που θα πηγαίναμε με αυτό, μου άρεσε και σήμαινε πολλά για εμένα αλλά και για όσους δούλεψαν σε αυτό, αλλά βλέποντας ότι σημαίνει τόσα πολλά σε άλλους ανθρώπους είναι φανταστικό και το καλύτερο πράγμα που μπορείς να περιμένεις.

_x000D_

Rockpages.gr: Ήταν πάνω από τις προσδοκίες σας;

_x000D_

Dobber Beverly: Απολύτως.

_x000D_

Cammie Gilbert: Προσπάθησα να μην έχω προσδοκίες αρχικά, αλλά ήταν απολύτως πάνω από αυτές.

_x000D_

Dobber Beverly: Με το “Winter” ξέραμε ότι είχαμε κάτι που μας άρεσε πολύ και ήταν ιδιαίτερο για εμάς αλλά βλέποντας άλλους να γουστάρουν τόσο πολύ ήταν μεγάλη έκπληξη.

_x000D_

IMG 8783

_x000D_

Rockpages.gr: Μετά από αυτό συμμετείχατε στην πρώτη περιοδεία σας που έγινε στη Βόρεια Αμερική σαν support στους Evergrey, Voyager και Borealis. Κάτι εντελώς διαφορετικό για όλους σας. Πώς ήταν η εμπειρία;

_x000D_

Dobber Beverly: Ήταν απίστευτη. Μπορέσαμε να δούμε τρία παραπάνω λειτουργικά συστήματα σε μια περιοδεία και μάθαμε πολλά. Εγώ είχα περιοδεύσει στο παρελθόν με death metal και grindcore σχήματα αλλά αυτό ήταν εντελώς διαφορετικό. Εγώ και ο Anthony είχαμε κάνει περιοδείες και είχαμε αρκετή εμπειρία, αλλά ήταν η πρώτη φορά για το υπόλοιπο συγκρότημα.

_x000D_

Rockpages.gr: Και πώς ήταν οι αντιδράσεις του κοινού; Σας ήξεραν;

_x000D_

Dobber Beverly: Είχαμε ένα μικρό αριθμό από ακόλουθους και μαζέψαμε λίγους περιπλανώμενους κατά τη διαδρομή. Ήταν μία περιοδεία τεσσάρων συγκροτημάτων, οπότε ήταν αρκετά δύσκολο για εμάς. Θα γυρίσουμε στην Αμερική το Φεβρουάριο και έχουμε πλάνα για δύο περιοδείες με μεγάλα metal συγκροτήματα που δεν μπορώ να ονομάσω τώρα.

_x000D_

Rockpages.gr: Μετά ήρθε και η πρώτη σας περιοδεία εκτός Αμερικής, με τους My Dying Bride. Πόσο διαφορετικό ήταν αυτό;

_x000D_

Dobber Beverly: Ήταν φανταστικά. Το επίπεδο παραγωγής μια περιοδείας σαν αυτή ήταν κορυφαίο.

_x000D_

Cammie Gilbert: Ήταν η πρώτη μου ευρωπαϊκή περιοδεία και ήταν τελείως διαφορετική. Το επίπεδο αποδοτικότητας ήταν φαινομενικό. Βλέποντας και μαθαίνοντας από την ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν στην σκηνή ήταν ανεκτίμητο. Πολύ συναισθηματική περιοδεία.

_x000D_

IMG 8747

_x000D_

Rockpages.gr: Υπάρχουν διαφορές μεταξύ ευρωπαϊκού και αμερικάνικου κοινού;

_x000D_

Dobber Beverly: Απολύτως!

_x000D_

Cammie Gilbert: Μεγάλη διαφορά. Νιώθω πως εδώ υπάρχει περισσότερος σεβασμός για τη μουσική και τα συγκροτήματα.

_x000D_

Rockpages.gr: Και φτάσατε εδώ, στην πρώτη σας headline εμφάνιση εκτός Αμερικής. Προσπάθησε κανείς άλλος να σας κλείσει για ένα βράδυ μόνο;

_x000D_

Dobber Beverly: Ναι, είχαμε κάποιες προτάσεις αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι επειδή βρισκόμαστε σε περιοδεία με τους Enslaved και υπάρχει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα. Σχεδιάζουμε να έρθουμε πάλι τον επόμενο χρόνο για τα καλοκαιρινά festival και πιθανότατα θα κάνουμε την δική μας headline περιοδεία.

_x000D_

Rockpages.gr: Γνωρίζετε καθόλου την metal σκηνή στην Ελλάδα;

_x000D_

Dobber Beverly: Ναι, μου αρέσουν death metal συγκροτήματα όπως οι Inveracity, Mortal Torment και Dead Congregation. Φυσικά υπάρχουν οι Rotting Christ, Septic Flesh και Necromantia που τα ξεκίνησαν όλα. Μου αρέσουν τα συγκροτήματα σας, μου αρέσει η κουλτούρα, μου αρέσει η Ελλάδα. Εδώ και 30 χρόνια ήθελα να έρθω εδώ.

_x000D_

Rockpages.gr: Μετά από αυτή την εμφάνιση, θα συνεχίσετε την περιοδεία με τους Enslaved. Σχέδια για το μέλλον; Εκτός των περιοδειών που αναφέρατε πριν;

_x000D_

Dobber Beverly: Αν όλα πάνε καλά το επόμενο φθινόπωρο ή χειμώνα θα είμαστε στο studio ολοκληρώνοντας το καινούριο album.

_x000D_

OPM 2045 01.Still006

_x000D_

Rockpages.gr: Έχετε γράψει τραγούδια;

_x000D_

Dobber Beverly: Έχουμε περίπου το μισό. Η Cammie μαθαίνει τσέλο για να βάλουμε σε κάποια κομμάτια. Και θα αλλάξουμε πορεία στις οπτικές τέχνες. Έχουμε την ιδέα να φτιάξουμε σκηνικά με την βοήθεια επαγγελματιών φωτογράφων.

_x000D_

Rockpages.gr: Μεγάλα σχέδια βλέπω.

_x000D_

Dobber Beverly: Ναι, επειδή δεν ξέρεις τι θα συμβεί μέχρι την επόμενη κυκλοφορία. Μπορεί και να πεθάνουμε, οπότε θέλω να δοκιμάσω οτιδήποτε μπορώ. Θα έχουμε guest τραγουδιστές όπως τον Tom Englund (Evergrey) και προσπαθώ να πείσω τον Kristoffer Rygg (Ulver).

_x000D_

Rockpages.gr: Οπότε τι να περιμένουμε από το νέο album, συγκριτικά με το “Winter”;

_x000D_

Dobber Beverly: Το νέο album θα ξεπερνάει το “Winter” σε όλα τα επίπεδα. Θα είναι πιο πολύ σκοτεινό και λυπηρό. Μπορεί να έχουμε λιγότερα βαριά φωνητικά ή περισσότερα brutal φωνητικά, ποιος ξέρει; Θα πάντως ακόμα ένα death/black metal κομμάτι.

_x000D_

Rockpages.gr: Ο επίλογος δικός σας.

_x000D_

Dobber Beverly: Αρχικά, ευχαριστούμε για την υποδοχή. Είμαστε τρομερά χαρούμενοι για αυτή. Αν θέλετε να δείτε ένα συγκρότημα που δίνει τα πάντα στη σκηνή, ελάτε να δείτε τους Oceans Of Slumber επειδή είμαστε ένα πολύ συναισθηματικό συγκρότημα που αγαπάμε απόλυτα αυτό που κάνουμε.

_x000D_

IMG 8564

_x000D_