Να και κάτι που δεν περίμενα να δω από τον ηγέτη των Rotting Christ, μία κυκλοφορία σαν solo καλλιτέχνης. Επειδή μην γελιόμαστε, ο Σάκης εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι ο μοναδικός στιχουργός/συνθέτης του βασικού του συγκροτήματος, κάτι που αναμενόμενα του δίνει και μία καλλιτεχνική ελευθερία του να κάνει ό,τι θέλει.

Σε τι διαφέρει λοιπόν το εν λόγω EP σχετικά με τις δουλειές των Rotting Christ; Σε λίγα πράγματα μπορώ να πω, εκτός του ότι στα τύμπανα δεν βλέπουμε τον αδερφό του Θέμη. Τα έξι τραγούδια του “Among The Fires Of Hell” ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία που έχουν οι Rotting Christ τα τελευταία χρόνια, θυμίζουν το εξαιρετικό “The Heretics” και μπαίνουν late-90s αναμνήσεις από τα “A Dead Poem” και “Sleep Of The Angels”. Δηλαδή τις περισσότερο gothic και λιγότερο black στιγμές της μπάντας.

Οι συνθέσεις είναι αποκλειστικά mid-tempo, γεμάτες ατμόσφαιρα και φυσικά με αυτές τις τόσο χαρακτηριστικές μελωδίες που είναι σήμα κατατεθέν του Σάκη και μερικά απλά μεν, φοβερά δε riffs. Όπως είπα και πιο πάνω, μην περιμένετε κάτι που δεν έχετε ξανακούσει, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το EP είναι μέτριο ή κακό. Αντιθέτως μάλιστα. Ο ίδιος δηλώνει ότι τα τραγούδια γράφτηκαν κατά τα δύσκολα για όλους μας lockdowns του 2020.

Πέρα από τον Σάκη (που έχει αναλάβει φυσικά φωνητικά, κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα και παραγωγή), συμμετέχουν σε drums ο Φώτης Benardo (SiXforNinE, Nightfall, ex-Septicflesh κ.α.), σε έξτρα πλήκτρα ο Άγγελος Καρατζάς (Domination Inc.) και σε απαγγελίες ο Στρατής Steele (Endomain) και ο Βρετανός Andrew Liles. Ο Φώτης επίσης έκανε την μίξη, ο Άγγελος ήταν μηχανικός ήχου μαζί με τον αδερφό του Άρη (Domination Inc.) και ο Γιώργος Νεράντζης επιμελήθηκε το mastering.

Από τα έξι τραγούδια του EP εντύπωση μου προκάλεσε το “My Salvation” που δεν έχει καθόλου ακραία φωνητικά αλλά μόνο απαγγελίες και χορωδίες και το “Ad Astra” που οι παγωμένες μελωδίες του με έκαναν να νιώσω ότι ήταν ξεχασμένο υλικό από την “Non Servian”/“Triarchy Of The Lost Lovers” εποχή. Το EP αρχικά θα κυκλοφορούσε μόνο σε ψηφιακή μορφή και τελικά βγήκε σε CD μόνο από το περιοδικό Metal Hammer, σαν δώρο του Σάκη σε όσους ακολουθούν τη μουσική του τόσα χρόνια.

Μία πραγματικά υπέροχη κυκλοφορία, με το μόνο αρνητικό να είναι φυσικά η διάρκεια, αφού είναι κάτι λιγότερο από μισή ώρα. Και πάλι όμως, θα κρατήσει εύκολα συντροφιά σε όλους τους οπαδούς των Rotting Christ μέχρι την επόμενη δουλειά του σχήματος. Η οποία έχω μεγάλη απορία για το πώς θα ηχεί και αν θα ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση από το “Among The Fire Of Hell”.